Politie Hollands Midden

Leiden Aanrijding

Een 67-jarige man uit Leiden hield bij het verlaten van een uitrit aan de Sumatrastraat zijn brommobiel niet onder controle, kwam op de andere weghelft terecht en werd daar aangereden door een vrachtauto bestuurd door een 39-jarige man uit Zwijndrecht. De aanrijding gebeurde op donderdagmorgen 14 april rond 08.55 uur nabij de kruising met de Willem de Zwijgerlaan. De Leidenaar raakte bij de aanrijding bekneld en werd door de brandweer uit zijn auto gehaald. Met onbekend letsel is hij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Ter Aar Aanhoudingen

De politie heeft op woensdag 13 en donderdag 14 april een 17- en 19-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof. Een 20-jarige vrouw uit Ter Aar werd op zaterdag 15 januari omstreeks 03.00 uur beroofd van haar mobiele telefoon. De vrouw reed met haar bromfiets over de Aardamseweg in de richting van de Ringdijk. Ter hoogte van de Zwanelaan, bij de wegversmalling, werd zij door een auto klemgereden. De bijrijder stapte uit de auto en eiste onder bedreiging van een steekvoorwerp geld van de Ter Aarse. De Ter Aarse gaf een mobiele telefoon waarna de bijrijder weer in de auto stapte. De politie kwam de verdachten op het spoor mede door getuigenverklaringen. De buitgemaakte telefoon is in beslaggenomen.Tevens worden de Alphenaren ervan verdacht eerder die nacht op dezelfde weg een 19-jarige Ter Aarder te hebben geprobeerd te beroven van zijn portemonnee en telefoon. De beroving mislukte toen de Ter Aarder riep geen goederen bij zich te hebben. De verdachten worden op vrijdag 15 april voorgeleid bij justitie. De politie zet het onderzoek naar de praktijken van de verdachten voort.

Alphen a/d Rijn Aanrijding

Op de Burgemeester Bruins Slotsingel reed op donderdag 14 april rond 08.20 uur een 16-jarige scooterrijdster uit Ter Aar tegen een aanhangwagen die werd voortgetrokken door een auto bestuurd door een 60-jarige man uit Zwammerdam. De man remde af voor mensen die overstaken. Dit had de Ter Aarse te laat in de gaten. Bij de aanrijding brak de scooterrijdster vermoedelijk haar been. Zij is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Een 18-jarige plaatsgenote die bij haar achterop zat kwam met de schrik vrij.

Alphen a/d Rijn Brand

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand die op donderdag 14 april rond 09.25 uur korte tijd woedde in een nieuwbouw appartement aan de Pieter Doelmanstraat. Bij de brand raakten twee vrouwen uit Alphen aan den Rijn met name door de rookontwikkeling ingesloten. De brandweer haalde de twee naar buiten. Niet duidelijk is of de brand is ontstaan door zelfontbranding door vluchtige vloeistoffen die in een woning stonden of door brandstichting.

Zevenhuizen Aanrijding motorrijder Op 14 april rond half negen in de ochtend verloor een 41-jarige motorrijder uit Rotterdam op de Swanlaweg rijdende richting de A12 de macht over zijn stuur. In zijn val viel hij tegen de achterzijde van een auto aan van een 35-jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel. De motorrijder, komende uit de richting Burgemeester Klinkhamerweg, reed op de rijbaan, bestemd voor tegemoetkomend verkeer, de file voorbij. Toen hij weer in wilde voegen gleed hij uit over het gladde wegdek dat met veel (diesel)olie was besmeurd. De motorrijder is met letsel naar het ziekenhuis afgevoerd.

Lekkerkerk Diefstal crossmotoren Tussen dinsdag 12 april 22.:30 uur en woensdag 13 april 06:30 uur zijn twee crossmotoren, een blauwe Yamaha YZ 450 en een oranje KTM 520 SX uit een garage gelegen aan de Opperduit 74 gestolen. De eigenaar, een 49-jarige man uit Lekkerkerk, ontdekte de diefstal kort daarna. Een alerte buurman had gezien dat de garagedeur deels openstond en de eigenaar gewaarschuwd. Deze ging polshoogte nemen in de garage en zag dat beide motoren er niet meer stonden. Uit de bandsporen is af te leiden dat de crossmotoren over het erf van de buren richting de dijk zijn afgevoerd. Mogelijk zijn ze daarna in een voertuig geladen en verder afgevoerd. Beide motoren zijn niet voorzien van kentekens want dat is bij dit soort motoren niet verplicht. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de plaatselijke politie.

------------------------------------------ Einde berichten ---------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 14 April 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --