Gemeente Hattem

Informatieavond over toekomst zwembad "De Watermulder" Haalbaarheidsonderzoek wordt besproken

Hattem, 14 april 2005 - Op donderdag 21 april 2005 organiseert het college van Hattem een openbare informatie-avond over het gehouden onderzoek naar de haalbaarheid van de exploitatie van het zwembad "de Watermulder". De avond wordt gehouden in de "Franse School" Kerkplein 16 te Hattem en begint om 20.00 uur.

In november 1995 is "de Watermulder" geprivatiseerd en in bezit gekomen van de huidige Molecaten BV. Bij die privatisering heeft de gemeente een 10-jarig contract afgesloten met Molecaten BV waarin de openbare functie van het zwembad is geregeld. In november 2005 loopt dit contract af. Gezien de wens van de raad en het college om de openbare functie van het zwembad te behouden zijn de mogelijkheden daartoe onderzocht. Belangrijk feit daarbij is dat de kwaliteit van het huidige zwembad zodanig is dat vervanging daarvan noodzakelijk wordt geacht.

Bij het onderzoek is gekeken naar de haalbaarheid van de exploitatie, waarbij tevens de verschillende functies van het gebied rondom het zwembad in ogenschouw zijn genomen. Uitgangspunt is geweest dat het nieuwe bad voor de huidige doelgroepen (bijv. instructie, schoolzwemmen, verenigingsactiviteiten) geschikt moet zijn. Het onderzoek is verricht door Royal Haskoning BV.


---------------------------------