Gemeente Stein


Samen aan de slag in Meers en Nieuwdorp
14-04-2005
Samen aan de slag in Meers en Nieuwdorp
In het kader van de gebiedsgewijze aanpak start de gemeente Stein in 2005 met de voorbereiding van de herinrichting van woongebieden in Meers en Nieuwdorp. Bij de herinrichting worden verlichting, riolering, wegen en de verkeerssituatie aangepakt.

In Meers gaat de Kerkstraat/Kloosterstraat tussen het plein bij de St. Joseph kerk en het plein bij basisschool De Brök op de schop. Verder wordt het plein bij de basisschool opnieuw ingericht. De uitvoering van de werkzaamheden zal in de 2e helft van 2005 plaatsvinden.

In Nieuwdorp worden de volgende straten heringericht: Van Praatstraat, Merodestraat, Kinskystraat, Heinsbergerstraat, Brederodestraat, Batenburgerstraat, Merwedestraat en de Heisteeg. De uitvoering van deze plannen zal in het voorjaar van 2006 starten. Inmiddels is aan ingenieursbureau DHV opdracht verleend om de planvoorbereiding van deze projecten op te starten.

Hoe gaat de toekomstige inrichting er uit zien? Hierbij hebben we uw hulp nodig, wij willen graag weten wat uw ideeën zijn.
U woont in de straat, gebruikt deze en u heeft ideeën hoe het er uit moet komen te zien. Natuurlijk zullen de uiteindelijke wensen moeten passen binnen het beschikbare budget.

Procedure
Om uw wensen kenbaar te maken ontvangen de direct omwonenden vanaf donderdag 21 april een enquêteformulier.
Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om deel te nemen aan het schetsatelier. Tijdens het schetsatelier is er de mogelijkheid tot het toelichten van uw ideeën en hoe deze in de bestaande plannen geïntegreerd kunnen worden. Daarnaast krijgt u meer uitleg over de plannen en de planning voor het betreffende gebied. Ook de resultaten van deze enquête komen aan bod.

Uw mening is belangrijk
Daarom stellen wij het zeer op prijs als u de enquête invult en aan ons terugstuurt. Dit kan portovrij via het op het formulier vermelde antwoordnummer.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Fermans, tel. 4359390 van afdeling Grondgebiedzaken.