Concours Hippique International Officiel (CHIO)
Ehrens wil Samsung Super League landenwedstrijd tijdens CHIO Rotterdam winnen
ROTTERDAM - Op een persconferentie van het CHIO Rotterdam, dat van 16 tot en met 19 juni 2005 wordt gehouden op de bekende locatie in het Kralingse Bos, presenteerde de bondscoach van de Nederlandse springruiters Rob Ehrens zijn visie op het komende Samsung Super league seizoen. In die visie is Rotterdam een heel belangrijk tussenstation richting Europees Kampioenschap, dat ruim een maand later in Italië wordt verreden.

De in totaal acht wedstrijden tellende reeks in het kader van de Samsung Super League begint in de Franse badplaats La Baule, waar voor Nederland op vrijdag 6 mei Jeroen Dubbeldam met BMC Nassau (Ootmarssum), Angelique Hoorn met VDL Oranta (Wanneperveen), Albert Zoer met Lowina (Echten, Dr.) en Wout Jan van der Schans met Broere VDL Atlantic (Lunteren) voor het eerst in de oranje outfit gestoken hun paarden gaan zadelen. Als reserve gaat Roelof Bril met Billy Orange (Geesteren, Gld.) mee. "Het is niet de beste equipe die we aan de start kunnen brengen, maar ik kan niet gedurende alle Samsung Super League wedstrijden een beroep doen op slechts vier ruiters. Ik ben wel van plan om in Rome, waar de Samsung Super League wedstrijd wordt verreden op vrijdag 27 mei, in de sterkst mogelijke samenstelling aan de start te komen, en datzelfde geldt voor het Zwitserse St. Gallen, waar op zondag 5 juni de landenwedstrijd op het programma staat. Dan hebben de paarden twee weken rust, om vanuit een goed wedstrijdritme in Rotterdam aan de start te komen, waar we voor hopelijk voor volle tribunes met in oranje kleding gestoken supporters voor de winst gaan", vertelde Ehrens.

Dan wil hij de paarden rustig aan gaan opbouwen richting het EK, dat dit jaar van 21 tot en met 24 juli op de terreinen van het Italiaanse San Patrigano zal worden gehouden. De doelstellingen van Ehrens zijn duidelijk. Met drie ruiters naar de wereldbeker finale in Las Vegas gaan, goud winnen op het Europese kampioenschap en deel uit blijven maken van de acht landen die aan de start komen van de Samsung Super League. "Als we er ook nog eens voor zouden gaan om deze competitie te winnen, dan grijpen we te hoog. Daarom probeer ik in een aantal wedstrijden, Rome, Luzern, Rotterdam en Aken, met een zo sterk mogelijk oranje kwartet aan de start te komen. Zo moet het mogelijk zijn om na Aken al zeker te zijn van deelname in het seizoen 2006 aan de Samsung Super League. Dit betekent dat we net als het afgelopen seizoen minimaal tweemaal de volle winst pakken", aldus Ehrens.

Het werd duidelijk dat Ehrens het Europees Kampioenschap niet ziet als een eindstation. "Voor mij vormen de Olympische Spelen in 2008 het voorlopige eindstation. Dat is ook de reden dat ik zeer intensief contact onderhoud met de eigenaren van de paarden, omdat zij door het behoud van deze paarden voor de Nederlandse ruiters de basis vormen onder mijn lange termijn planning".


---

KNHS PERSBERICHT: Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Datum: 13 april 2005

Emile Hendrix directeur sportief van CHIO Rotterdam

ROTTERDAM - Tijdens de persconferentie van het CHIO Rotterdam, dat dit jaar van 16 tot en met 19 juni wordt gehouden en als vanouds plaatsvindt op de wedstrijdterreinen in het Kralingsebos te Rotterdam, maakte voorzitter Frans Lavooij bekend dat Emile Hendrix de functie van directeur sportief heeft geaccepteerd.

Hendrix (49), wonende in Baarlo (Limburg), zal deze functie vanaf 2006 gaan invullen. "Ik loop dit jaar mee om mij breed te informeren bij allen die bij de wedstrijd zijn betrokken over de vraag hoe hun wensen en verlangens zijn ten aanzien van de wedstrijd in 2006. Met die wensen en verlangens in mijn achterhoofd zal ik dan naar het bestuur stappen om hen te adviseren het Rotterdamse CHIO, dat naar mijn mening op de mooiste wedstrijd locatie voor de springsport in Nederland wordt verreden, daar waar nodig aan te passen".

Hendrix, die sinds 1980 Nederland 65 maal vertegenwoordigde in het team, maakt deel uit van het bestuur van de International Jumping Riders Club. "Ik hoop met een paar vernieuwende aanbevelingen te kunnen komen, waardoor in 2006 het Rotterdamse CHIO voor ruiters en publiek nog aantrekkelijker wordt", aldus Hendrix.


---

KNHS PERSBERICHT: Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Datum: 13 april 2005

Er gaat iets veranderen in Kralingen

ROTTERDAM - Op een informele persbijeenkomst in de Jockeyclub van de Rotterdamse Manege in de wijk Kralingen te Rotterdam presenteerde Frans Lavooij, de nieuwe voorzitter van het CHIO Rotterdam dat dit jaar van 16 tot en met 19 juni wordt gehouden, de plannen die met behoud van het goede het CHIO van een nieuw elan dienen te voorzien.

Het CHIO Rotterdam, dat dit jaar zijn 57^ste editie beleeft, krijgt nieuwe impulsen. Zo wordt op de weiden en in de bossen rond het concoursterrein tijdens het CHIO een grote Country Fair ingericht, waardoor de organisatie hoopt dat vele die de weg naar het Kralingse concoursterrein niet wisten te vinden nu wel komen kijken. "Het eerste wat wij willen bereiken met deze country fair is drempel-verlagend bezig zijn. Ik kan mij voorstellen dat voor velen het programma met uitsluitend sport in de disciplines dressuur en springen te eenzijdig is. Onderzoek heeft geleerd dat vele bewoners van de Maasstad er graag vele uren reizen voor over hebben om een country fair in de provincie te bezoeken. In de landelijke omgeving van Kralingen past naar onze mening een evenement als dit van nature", aldus Lavooij.

Dit houdt in dat de ingang van het CHIO terrein wordt verplaatst, waardoor er als het ware een natuurlijke wandeling gaat ontstaan langs kraampjes en stands, die voor het overgrote deel allemaal een relatie hebben met het groen, en de terreinen waar hippische activiteiten bezig zijn. "Dit is voor Nederland een unieke opzet, maar in Wiesbaden is ons gebleken dat een combinatie van een country fair in hetzelfde stadspark als waar een internationaal concours plaatsvindt een gouden greep is", vertelde de nieuwe voorzitter, die er van overtuigd is dat de oude getrouwe bezoekers van het CHIO bij het weggaan zullen opmerken dat er daadwerkelijk iets veranderd is in het Kralingse Bos. Maar ook zal men kunnen zien dat hetgeen wat in 56 jaar aan goeds is opgebouwd behouden is gebleven. Tevens zal de balans tussen de dressuur en het springen volledig worden hersteld en dat houdt in dat op vrijdag voor de dressuurruiters de Grand Prix op het programma staat. Op zaterdagavond is de kür op muziek en op zondag de Grand Prix Spécial. Voor het springen ligt het zwaartepunt op vrijdag met de landenwedstrijd, meetellende in het Samsung Super League klassement, en uiteraard op zondag de Grote Prijs.


---

logo_chio_nieuw.gif PERSBERICHT: CHIO Rotterdam

Sfeer en hippische topsport belangrijk bij vernieuwd CHIO

Country Fair in Kralingse Bos en sportief management door Emile Hendrix

Rotterdam, 13 april 2005 - Tijdens het CHIO Rotterdam van 16 t/m 19 juni as zal alles draaien om sfeer en hippische topsport. In de geheel vernieuwde opzet met o.a. een country fair en een rondgang tussen spring- en dressuurterrein zal het Kralingse Bos nog meer dan ooit de sfeer van het evenement versterken. Daarnaast heeft het CHIO Rotterdam met ingang van 2006 Emile Hendrix aangetrokken als Directeur Sportief om de springsport tijdens het evenement op absoluut topniveau te kunnen presenteren.

De nieuwe opzet maakt optimaal gebruik van de unieke locatie. Behalve een plek met goed uitzicht op de tribunes hebben bezoekers ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een kijkje te nemen bij het inspringterrein waar ruiters hun paarden voorbereiden op hun parcours. In het bos is een `country fair' met een divers aanbod van een groot aantal standhouders. "Ons evenement heeft met Kralingse Bos zo'n prachtig decor, dat we in overleg met de gemeente Rotterdam en deelgemeente Kralingen-Crooswijk hebben besloten daar beter gebruik van te maken en dit jaar een geheel vernieuwd CHIO aan onze bezoekers te presenteren", aldus Frans Lavooij, voorzitter van het CHIO Rotterdam.

Met de Grote Prijs en de Samsung Super League Nations Cup is het CHIO Rotterdam een van de belangrijkste paardensportevenementen in de wereld. Met het aantrekken van de "True Senator of International Jumping Sports", Emile Hendrix, als Directeur Sportief in 2006 wordt de absolute hippische springtop in Rotterdam verwacht. "Rotterdam is nu eenmaal het mooiste outdoor concours dat we in Nederland hebben, op die locatie en met een topwedstrijd als de Super League, daar gaan we zeker iets moois van maken" is de reactie van Emile Hendrix die natuurlijk bij de komende editie van het CHIO al betrokken zal zijn.

Het 57^e CHIO Rotterdam presenteert een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken.
CHIO Rotterdam , Kralingseweg 120, 3062 CG ROTTERDAM Tel. 010- 4528900 Fax 010-4531555 www.chio.nl Anita Lussenburg (publiciteit) 06-21585878 of press@chio.nl
---