Ingezonden persbericht

Politiek kritische Arnhemmers openen website

ARNHEM, 20050416 -- Vandaag is door een aantal kritische Arnhemmers de website www.gladio.nl gelanceerd. Gladio streeft onder het motto 'Kritisch, eerlijk en oprecht' naar een verbetering van de prestaties van het Arnhemse stadsbestuur


Wie of wat is Gladio?
Gladio wordt gevormd door een aantal kritische Arnhemmers van diverse politieke signatuur. Deze Arnhemmers bekruipt het gevoel dat er in verkiezingstijd veel beloofd, toegezegd en gezworen wordt, waarna niet lang na het tellen van de stemmen blijkt dat bij een substantieel deel van de politici dubbele agenda's, onderlinge afspraken en achterkamertjespolitiek de werkelijke koers voor de komende vier jaar bepalen.

Gladio zelf is niet politiek actief en streeft ook geen politieke doelen na.

Wat doet Gladio?
Gladio leest alle significante verkiezingsbeloften uit 2002 na en stelt raadsleden en wethouders schriftelijk kritische vragen. Deze vragen hebben betrekking op de keuzes van het betrokken raadslid of wethouder aangaande de onderwerpen die in het verkiezingsprogramma van zijn of haar partij hebben gestaan. De onderwerpen beslaan voornamelijk veiligheid, hoogte van de belasting, besteding van belastinggelden, wonen, inrichting van de stad en openbaar bezit. Daarnaast kan het voorkomen dat wij ons geroepen voelen om in enige andere situatie politici aan te schijven inzake actuele gebeurtenissen.

Wij gaan niet in debat!
Ons vragenvuur wordt geplaatst op onze website, www.gladio.nl, en geniet gegarandeerd plaatselijke mediabelangstelling. Het antwoord van de politicus wordt integraal op onze website geplaatst. Let wel, wij gaan op onze website niet in debat! Het debat kan gevoerd worden op een van de diverse Arnhemse politieke fora.



Ingezonden persbericht