Gemeente Zwolle

Geren schoon!

Zaterdag 16 april 2005 geven bewoners uit Geren, Stichting Present, Jongerenkerk Godfashion, woningcorporatie SWZ, wijkpolitie Zwolle Zuid, ROVA en de gemeente Zwolle de buurt Geren een flinke voorjaarsschoonmaakbeurt. Wethouder Martin Knol geeft om 10.00 uur het startsein voor de schoonmaakactie. Rond 14.00 uur sluit wethouder Gerard van Dooremolen de actie af.

Tijdens de schoonmaakactie wordt het zwerfvuil in de buurt Geren verzameld en opgeruimd. Naast het schoonmaken is er ook ruimte voor vermaak. Zo kunnen de jonge bewoners zich laten schminken en kunnen buurtbewoners meedoen aan een pannakooi toernooi. Dweilorkest De Spoorbloazers luistert de actie op met muzikale klanken.
Daarnaast rijdt Stichting Roerend Verschijnsel met hun 'SRV-wagen' door de buurt om een toekomstig kunst- en cultuurproject in Zwolle Zuid te promoten.

Meedoen
Bewoners die zaterdag 16 april willen meehelpen, kunnen zich opgeven bij het wijkservicepunt aan de Ministerlaan 197, telefoonnummer (038) 460 27 53.
Naar verwachting is de schoonmaakklus rond 14.00 uur afgerond. Buitenlucht maakt hongerig, vandaar dat er vanaf die tijd soep en broodjes worden geserveerd op het grasveldje aan de Van den Toernebelt.

Beloning
Meehelpen door buurtbewoners is de moeite waard. Iedere ingezamelde kilo vuil is ¤ 1,-- waard. Hoe groter de hoeveelheid ingezameld afval, hoe groter het bedrag (tot een maximum van ¤ 1200,--). De opbrengst mag door de buurtbewoners besteed worden aan een buurtactiviteit in Geren.

Stichting Present en Godfashion
Mede dankzij de inzet van Stichting Present en Godfashion kan de schoonmaakactie in Geren georganiseerd worden. Stichting Present is een vrijwilligersorganisatie die aan groepen mensen de mogelijkheid biedt om zich in te zetten in de samenleving en in situaties waarin mensen geholpen zijn met die inzet. Het gaat daarbij vaak om bestaande groepen vanuit de Zwolse kerken. Voor deze projecten werken Stichting Present en Godfashion samen met verschillende maatschappelijke organisaties. Godfashion is een jeugdkerk in Zwolle. Een groep van ongeveer 25 jongeren uit deze kerk werkt mee aan deze schoonmaakactie.