Gemeente Helmond


---

Hoe steel ik een fiets?

Praktijkcursus in Helmond om fietsendiefstal tegen te gaan Op zaterdag 16 april organiseren de gemeente Helmond en de Fietsersbond een cursus fietsen stelen. Een fietsendief laat zien op welke manier hij sloten kraakt, welke fietsen een makkie voor hem zijn en welke bijna onmogelijk te stelen zijn.

Plaats van de gratis cursus: Noord-Koninginnewal bij ingang Ameidestraat, voor meubelzaak Dirks. Iedereen is welkom. De cursus duurt ruim een kwartier en wordt drie keer gedaan: om 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur.

Doel van de cursus is om het publiek te leren hoe zij hun fiets het beste kunnen beveiligen. In de cursus komen zowel soorten fietssloten als manieren om de fiets op slot te zetten aan de orde. Voor het publiek is er ook een gratis folder waarin de belangrijkste tips staan. Bovendien verloot de fietsendief onder de toeschouwers een aantal veilige fietssloten.

Houd de fiets
De cursus Hoe steel ik een fiets is een onderdeel van het project Houd de Fiets. In dit project pakken de Fietsersbond, de gemeente Helmond en de politie het probleem van fietsdiefstal aan. Met allerlei maatregelen moet het aantal gestolen fietsen de komende jaren gaan afnemen. Een belangrijke maatregel is voorlichting van het publiek. Vandaar dat een deel van de cursus ook te zien zal zijn in een programma van Gemeente-TV. Het project maakt ook onderdeel uit van het Actieprogramma Handhaving en veiligheid. Dus zaterdag 16 april, rond de zaterdagmarkt: cursus hoe steel ik een fiets. Niet Houd de Dief, maar Houd de Fiets.

Bijlage: 10 tips om een fiets goed op slot te zetten


---

| |