Gemeente Woudrichem

12/04/2005
Brandweerkorps Woudrichem organiseert brandweerwedstrijden

De gemeente Woudrichem, of beter nog het Woudrichemse brandweerkorps, treedt aanstaande zaterdag 16 april op als gastheer van een grote brandweerwedstrijd. Door de jarenlange wedstrijdervaring van de drie posten die Woudrichem rijk is, staat het korps garant voor een tweetal wedstrijdbanen die met veel enthousiasme en deskundigheid worden uitgezet om de kennis, de vaardigheid en het lerend vermogen van brandweerlieden uit de nieuwe Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant te toetsen.

In Nederland zijn ongeveer 25.000 vrijwilligers actief bij de brandweer. Deze mensen zetten zich ten volle en op professionele wijze in bij de brandbestrijding en hulpverlening.
Gezelligheid, kameraadschap en het grote maatschappelijke belang vooral op gemeentelijke schaal geven de vrijwilliger de noodzakelijke motivatie om het brandweerwerk te doen.
Voor de brandweerlieden zijn de wedstrijden zoals die op 16 april in Woudrichem plaatsvinden ook waardevolle momenten van saamhorigheid. Bovendien zorgt het wedstrijdelement voor de nodige spanning. Welke ploeg wordt de beste?

Daarnaast zijn de wedstrijden belangrijke leermomenten: wat ging er goed op de wedstrijdbaan, wat kon beter en waarom liep iets helemaal mis? De Woudrichemse brandweercommandant Ron Baijens formuleert met enthousiasme: "Niet getreurd als uw ploeg niet als winnaar uit de bus komt! Want wanneer u het vermogen hebt te leren van de dingen die niet of minder goed gingen zal deze dag louter winnaars opleveren!" .

De wedstrijden vinden zaterdag 16 april plaats tussen 07.30 uur en 16.45 uur. De deelnemende ploegen verzamelen bij de brandweerkazerne Giessen, Handelsstraat 5 (industrieterrein de Rietdijk). Iedereen is van harte welkom de wedstrijden bij te wonen.Belangstellenden kunnen zich melden bij de brandweerkazerne in Giessen en worden dan doorverwezen naar het nabijgelegen wedstrijdterrein dat tot zaterdagochtend geheim moet blijven.
Burgemeester Leijten verricht de prijsuitreiking rond 19.00 uur in het Part-Tee Center van golfpark De Almkreek te Almkerk.

Iedereen is van harte welkom de wedstrijden bij te wonen.