SP Tilburg


Tilburg, 11 april 2005

SP op wijkbezoek in Centrum Tilburg

De SP is een partij die altijd al veel onder de mensen komt en samen met hen zaken aanpakt, buiten en in de raad. In de week van 11 tot 16 april geven we nog eens Speciale aandacht aan het centrum van Tilburg. Op zaterdag fietsen bestuurs- en fractieleden door de wijk, bellen aan in diverse straten en bezoeken zogenaamde sleutelfiguren. Om 16.00 uur is er een openbare bijeenkomst in het SP pand aan de Piushaven 29.

Wat is er goed aan de wijk(en) in het centrum van Tilburg? En wat kan beter? U kunt de SP daarover deze week elke avond bellen op 013-5802320. Het SP-bestuur en onze raadsleden bezoeken het Centrum op zaterdag 16 april: die dag gaan we de wijk door, op de fiets, en zullen we in heel wat straten aanbellen om met mensen aan de deur te praten. En 's middags staan we in de Heuvelstraat. In de dagen daarvóór voeren we ook gesprekken met mensen die de wijk goed kennen of er een speciale rol vervullen. En zaterdagmiddag ronden we dit alles af met een openbare bijeenkomst in onze eigen SP vergaderzaal, Piushaven 29, van 16.00 tot 17.00 uur. Dan hebben we het over zaken als: wat is goed is en moet behouden blijven? Wat moet verbeteren in uw wijk, in het centrum? En wat kan de SP binnen en buiten de raad (nog meer) doen voor het Centrum. Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst. Kom kennismaken met de SP en uw raadsleden, laat uw vragen en ideeën over de wijk horen, en praat met ons over uw kijk op de Tilburgse en landelijke politiek.

De SP heeft wat met het Centrum van Tilburg

Dat de gemeente de Heuvel nu weer voor auto's wil openstellen is een keuze vóór de auto en tegen de leefbaarheid. De SP kiest voor beter openbaar vervoer, uitbreiding van (onze) Piekbus, bezorgdiensten, transferia aan de rand ipv. nog meer parkeergarages in het centrum, fietsen (met gratis parkeren, zonder stallingsverbod), waardoor minder vervuiling en longziektes. Hierover willen wij een referendum, een uitspraak van de Tilburgse bevolking, en dat wordt gedwarsboomd door de meerderheid van de Tilburgse raad. Zelfs nu, na uitspraak van de rechter dat dit referendum niet afgefloten had mogen worden, is het nog niet duidelijk of we hier mee verder mogen. Voor meer informatie en een overzicht vanaf eind 2002, zie: www.heuvelautovrij.nl.

Ook andere onderwerpen uit het centrum werden door de SP aangekaart: het Pieter Vredeplein en andere prestigeobjecten (ten koste van aandacht voor de wijken), de dure en niet schoon te houden Chinese keien in de Heuvelstraat, baatbelasting voor het centrum, niet alles volbouwen met appartementen en wolkenkrabbers, terugdringen van koffieshops en happy hours, betere brandweercontrole op de horeca, meer veiligheid door meer blauw op straat (ook 's avonds), parkeerproblemen niet afwentelen op bewoners, geen verbod op straatmuziek, enz.enz. Zie voor meer onderwerpen en details: www.tilburg.sp.nl/centrum