Ingezonden persbericht


Persbericht: Jazz aan de Maasdijk: Tony Vos Henk Coolen Kwartet

Een jazz-special van de bovenste plank: "Jazz aan de Maasdijk": Tony Vos Henk Coolen Kwartet in Overlangel. (Ravenstein)

Overlangel - Tony Vos en Henk Coolen zijn, zeker voor de kenners, geen onbekenden in de jazz van Nederlandse bodem. Zondag 17 april 2005 treden ze op in de serie "Muziek aan de Maasdijk", voor deze gelegenheid omgedoopt naar "Jazz at the Maasdijk". De bezetting van het kwartet is: Tony Vos, saxofoons, Henk Coolen, piano, Jan van den Boomen, bas en Jai Jai op drums. Iedereen is van harte welkom bij hun optreden . De start is om 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur) en de laatste noot wordt gespeeld rond 17.00 uur. Reserveren is aan te bevelen en kan telefonisch, overdag, 0486 - 411654. Via e-mail kan ook: reserveren@advaitaring.nl. De bijdrage voor het concert, met koffie en thee is 10 Euro per persoon.

Toelichting voor de pers.

De serie Muziek aan de Maasdijk is een initiatief van Joanika en Børge Ring en vindt plaats op hun sfeervolle boerderij in Overlangel. Joanika Ring is bekend van o.a haar beeldende kunst en in groeiende mate van haar bezigheden op het terrein van advaita vedanta. Børge Ring is bekend als maker van animatiefilms. Op dit moment draait de serie "Anton" bij Zeppelin van de KRO. Voor zijn films, die geroemd zijn om hun bijzondere en herkenbare stijl heeft hij al meerdere prijzen ontvangen. Tevens is hij een niet onverdienstelijk jazz-muzikant, die met vele groten heeft samengespeeld. De serie Muziek aan de Maasdijk voorziet in een muziekgebeurtenis die regelmatig plaatsvindt. De serie richt zich niet op een bepaald genre. In de programmering van dit seizoen staan ondere andere nog balkan-muziek en oude-jazz.
Paul Jonker is directeur van V.O.F. Ring-Zwart en vanuit die functie organisator en promotor van o.a. de concertserie.

Voor meer info over de locatie en activiteiten in Overlangel: Paul Jonker, 0486 - 411654 of paul@advaitaring.nl

(graag bevestiging per e-mail naar info@advaitaring.nl als u besluit tot plaatsing)