Ingezonden persbericht


SMA-Lenteraces op 17 april, de echte opening van het Vacansoleil ONK

Dubbelprogramma van Supersport en Superbike

Maak het mee, zie hoe de kampioenen van verleden jaar hebben overwinterd. De wegraceliefhebbers zijn natuurlijk van harte welkom bij de echte seizoenstart van het Open Nederlands Kampioenschap wegrace, zondag 17 april op het TT Circuit Assen. Organisator SMA heeft op die dag de vaderlandse wegracetop in huis en tevens komt een aantal toppers vanuit het buitenland naar het TT Circuit om in de eerste volledige Vacansoleil ONK serie aan de start te verschijnen. Iedereen wil zo vroeg mogelijk aan zijn vorm schaven en waar kan dat beter dan in het mekka van de motorsport, Assen.

Het wordt een geweldig festijn met in twee klassen een dubbelprogramma. De Supersport en de Dutch Superbikes rijden op 17 april ieder twee races en dat houdt in dat de mensen die naar Assen komen een enorm spektakel voorgeschoteld krijgen. Deze nieuwe opzet zorgt ervoor dat het ONK nog interessanter wordt dan voorheen, want de grote jongens komen op de wedstrijddag tweemaal in de baan.

Het publiek krijgt op 17 april acht races voorgeschoteld. Naast de topklassen Dutch Superbike en Supersport zijn dat ook wedstrijden in de 250cc, de 125cc, de Superstock 600 en de junior Cup. Zijn de vaderlandse toppers al in een uitstekende vorm? Kom kijken in Assen. Zie hoe de coureurs zich in het nieuwe wegraceseizoen manifesteren.

Kanonnen als Ron van Steenbergen (Bennekom), Harry van Beek (Wezep), Bertus Folkertsma (Assen) en ook Cees Doorakkers (Molenschot) maken hun opwachting in de Dutch Superbikes. En in de Supersport zijn het Barry Veneman (Dalfsen), Arie Vos (Oss), Henk van de Lagemaat (Everdingen) en René Winkel (Vriezenveen) die zeker de aandacht zullen trekken. Maar ook de revelatie van verleden jaar, Ronald ter Brake (Nijeveen), maakt zijn opwachting in Assen. Hij debuteert dit seizoen voor het Ten Kate Honda-team in de Superstock 600, een klasse waarin hij zal kunnen proeven van het grotere werk. Een vloot aan jonge coureurs zal te zien zijn in de 125cc, met als grote kanshebber voor de winst Hugo van den Berg uit Hulshorst. Deze 14-jarige coureur liet tijdens het EK 125cc, eind maart op het TT Circuit Assen, al zien uitstekend zijn mannetje te staan. Hij werd toen vijfde en moest uitsluitend rijders voor laten gaan die zich sneller fabrieksmateriaal kunnen permitteren. Ook in de 125cc de Rookie of the Year van afgelopen jaar aan de start, Patrick van de Waarsenburg uit Assen. Hij zal trachten zijn eindklassering van verleden jaar - toen Van de Waarsenburg elfde in het ONK werd, te verbeteren.

In de klasse van de kwartliters, de 250cc, is de kampioen van vorig jaar opnieuw te zien. Patrick Lakerveld uit Wijk en Aalburg zal er alles aan doen om zijn kampioenschap te prolongeren. Overigens, de eerste vier van het ONK van 2004 staan opnieuw aan de start in deze klasse en wie zich de races van 2004 nog weet te herinneren kijkt nu al reikhalzend uit naar de seizoenstart op 17 april.

De Junior Cup completeert het startveld dat de SMA op het programma heeft staan. De warm up trainingen op 17 april beginnen om 11.00 uur, vanaf 10.00 uur is er een pitwalk voor belangstellenden. De races beginnen om 12.50 uur. De entreeprijs is 15 euro. Daarbij is toegang tot de paddock inbegrepen en tevens een gratis programmamagazine. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang wanneer ze onder begeleiding van een volwassene naar de races komen. Jeugd tussen 12 en 15 jaar betaalt slechts 7,50 euro.

Fred Lubbers

SMA perszaken

06 23 23 96 99

---- --