Gemeente Beuningen


Watermonsters in Beuningen

Wethouder Henk Peereboom opent zondag 17 april in het Heuvepark het Watch-water-project. Vanaf 13.30 uur kunnen deelnemers zelf water bemonsteren en beestjes vangen. Ook is er informatie verkrijgbaar over het Beuningse Waterplan.

Waterplan
Het waterplan is een beleidsplan voor alle waterpartijen in de gemeente Beuningen. In dit plan speelt de kwaliteit van het water een belangrijke rol. Op 17 april kunnen deelnemers zelf de kwaliteit van het water onderzoeken. Gevangen beestjes wijzen uit hoe schoon het water is. Ook de planten die worden aangetroffen geven een indicatie van de waterkwaliteit. Verder is te meten hoe diep, helder en zuur het water in de plas is.
Alle proefjes zijn eenvoudig uit te voeren en de gidsen van Het Dijkmagazijn helpen daarbij.

Lesprogramma basisscholen
In de loop van het schooljaar gaan leerlingen hetzelfde onderzoek uitvoeren met het landelijk lesprogramma Watch-water. Het Dijkmagazijn organiseert hiervoor de veldlessen verspreid door Beuningen. Op de website www.watchweb.nl vergelijken de jonge onderzoekers hun resultaten met wat leerlingen elders in Nederland gemeten hebben. Het project wordt afgesloten met een door de leerlingen gemaakte tentoonstelling. Zij presenteren daarbij de resultaten van de verschillende wateren die zij onderzocht hebben. Deze Watch-water-tentoonstelling is medio augustus te zien in het gemeentehuis in Beuningen.

Watermonsters Watch-water, zondag 17 april, 13.30-15.30 uur, Start Het Heuvepark, Beuningen.
Deelname gratis, voor jonge onderzoekers is er een gratis Watch-petje.