Gemeente Hengelo

Hengelo in de race voor Europese kampioenschappen atletiek voor junioren

Hengelo, 12 april 2005

In 2007 in FBK-stadion

Hengelo in de race voor Europese kampioenschappen atletiek voor junioren

Spanning bij de Nederlandse Atletiekunie, de Stichting FBK-Games en de gemeente Hengelo. Zondag 17 april a.s. beslist de Europese Atletiek Associatie of Hengelo de volgende Europese kampioenschappen atletiek voor junioren mag gaan organiseren. De stad Bydgoszcz (Polen) is de tegenkandidaat. Het kampioenschap wordt gehouden van 19 tot en met 22 juli 2007.

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) heeft zich samen met de organisatie van de THALES FBK-Games en de gemeente Hengelo kandidaat gesteld voor dit grote kampioenschap. De Stichting FBK-Games heeft ruime ervaring in het organiseren van internationale wedstrijden. Naast de jaarlijkse Grand Prix I-wedstrijd THALES FBK-Games vond in Hengelo ook de Europacup meerkamp plaats.

De gemeente Hengelo en de KNAU staan wederom garant voor de extra ondersteuning die nodig is bij de organisatie van een evenement van dit formaat. Een delegatie onder leiding van wethouder Nijhof vertegenwoordigt de gemeente in Ljubljana (Slowakije) waar zondag de beslissing valt.