Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
6ff654.jpg
Uitreiking van de EL Hizjra-Literatuurprijs

Zondag 17 april 2005, Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587, Amsterdam

Op 17 april reikt Ahmed Aboutaleb, wethouder voor diversiteit en grotestedenbeleid te Amsterdam, de jaarlijkse El Hizjra-Literatuurprijs uit. Dat gebeurt vanaf 14.00 uur in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

De El Hizjra-Literatuurprijs, uniek in Europa, wordt beschouwd als de belangrijkste literaire prijs voor jong talent van Marokkaanse en Arabische afkomst. Bijna jaarlijks breken auteurs door in het Nederlandse literaire circuit. De bekendsten zijn Moustafa Stitou, Abdelkader Benali, Mohamed Benzakour, Rachid Novaire, Said El Haji, Khalid Boudou, Rodhan al Chalidi, Ali Albazzaz en Mowafik al Sawad.

Ook dit jaar zijn er weer bijzondere talenten. De jury, die bestond uit Carla Bogaards, Ineke Holzhaus, Mohamed Chacha en Ali Albazzaz, bekroonde 12 auteurs met eerste of tweede prijzen. De bekroonde verhalen en gedichten zijn klassiek, actueel, surrealistisch of autobiografisch. Zij lopen uiteen in stijl en thematiek maar hebben gemeen, dat zij vanuit een bijzondere perspectief zijn geschreven. De bekroonde verhalen en gedichten worden gepubliceerd in een bundel waarvan het eerste exemplaar tijdens de prijsuitreiking aan de Wethouder wordt aangeboden.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking zal een aantal deelnemers een presentatie van hun kunnen geven. Tijdens de prijsuitreiking wordt de bundel met het bekroonde werk gepresenteerd.

Programma:


* Welkomstwoord door El Hizjra

* Presentatie door de beste deelnemers o.l.v. Carla Bogaards, dichteres en jurylid
* Muzikaal optreden door Elfi Jarz

* Pauze

* Bevindingen van de jury door Carla Bogaards, Ali Albazzaz en Mohamed Chacha
* Presentatie van de bundel met de bekroonde verhalen en gedichten
* Toespraak door Wethouder Ahmed Aboutaleb
* Bekendmaking van de winnaars en uitreiking van de El Hizjra-Literatuurprijs door de Wethouder
* 'Staatsiefoto' van de Wethouder met de winnaars en de jury

Toegang: gratis.
Informatie en reserveren tussen 12.00 uur en 16.00 uur: 020-4200568 El Hizjra, Singel 300 A, 1016 AD Amsterdam, info@elhizjra.nl, www.elhizjra.nl

Noot voor de redactie,