Gemeente Culemborg

Team Communicatie
Ridderstraat 250
4101 BK Culemborg
Telefoon 0345 ­ 477720/477721

PERSBERICHT Culemborg, 5 april 2005 Een middagje boer op de kinderboerderij
Op zondag 17 april organiseert het Steunpunt NME een activiteit op de kinderboerderij. Het thema van deze middag is `een middagje boer'. Tussen 13.30 en 16.30 uur kunnen kinderen op allerlei manieren als boer aan het werk. Dat er veel werk te doen is op een boerderij wordt duidelijk tijdens deze middag. Alle dieren moeten op tijd hun eten krijgen en de hokken moeten schoongemaakt worden. Gedurende de hele middag kunnen kinderen in groepjes onder begeleiding hiermee helpen. De beheerder van de boerderij geeft drie keer een rondleiding waarbij hij vertelt over de dieren. In de Natuurtuin worden diverse soorten groenten ingezaaid die tijdens het Oogstfeest op 25 september geoogst worden en dan als voer voor de dieren gebruikt kunnen dienen. In de speeltuin is een kruiwagenparcours uitgezet. Verder kunnen kinderen in de speeltuin hun eigen trekker voorzien van een nieuw verfje. Er is een hoefsmid aanwezig die een demonstratie geeft.
Inschrijven
Om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen wordt er gewerkt met inschrijvingen en deelnamekaartjes. Deze inschrijvingen zijn van toepassing op het voeren, het schoonmaken van de hokken, de rondleiding en het zaaien in de natuurtuin. Ieder kind mag zich inschrijven voor twee activiteiten. Deze inschrijvingen vinden plaats bij de informatietafel in de hal. Kom als boer verkleed
Het is leuk als kinderen als boeren en boerinnen verkleed komen; dus trek je klompen en overall aan! Het is raadzaam om oude kleren aan te doen, zodat kinderen lekker hun gang kunnen gaan. Voordat ze aan het werk gaan, mag ieder kind eerst een boerenpet maken en krijgen ze een boerenzakdoek om.