Gemeente Geertruidenberg


Letterlijk startschot toeristisch seizoen op 17 april

foto bij opening toeristenseizoen.jpg

Op zondag 17 april wordt om 13.00 uur het toeristisch seizoen van de gemeente Geertruidenberg ingeluid.

Dat gebeurt door Pieter Voragen, wethouder toerisme. De Bersche Battery zal op de Lunetkade te Geertruidenberg zorgen voor het (letterlijke startschot). Geheel in historische stijl en met veel gebulder zullen zij hun nieuwe kanon presenteren. Maar daar blijft het niet bij.

Fietsen langs beeldende kunst Deze middag zal vooral in het teken staan van fietsen langs beeldende kunst. De beeldende kunstcommissie en het VVV-agentschap hebben een beeldenroute ontwikkeld en die zal direct na het officiële startschot worden aangeboden aan Ery Kooi, wethouder kunst en cultuur. De beeldenroute is verkrijgbaar bij het VVV kantoor te Geertruidenberg (Markt 46) en alleen op 17 april tegen gereduceerd tarief ( 1,50). De route leidt u langs de kunstwerken uit de gemeente en geeft u (soms verrassende) informatie over de prachtige beelden in de drie kernen. U zult versteld staan van hoeveelheid en diversiteit aan kunstwerken die de gemeente rijk is!

Lambertuskerk en Molen D'Onvermoeide Speciaal voor de opening van het toeristisch seizoen zullen deze middag (van 13 17.00 uur) de deuren van de pas gerestaureerde Lambertuskerk te Raamsdonk en molen D'Onvermoeide te Raamsdonksveer geopend zijn. Als er voldoende wind staat zal er zelfs gemalen worden! En wat dacht u van een glaasje onvervalste korenwijn? Als u de beeldenroute fietst komt u er vanzelf langs. U kunt er terecht voor een gratis rondleiding: om 14.00 en 16.00 uur bij de molen (Windvang
1), en om 13.30, 14.30 en 15.30 uur bij de Lambertuskerk (Kerklaan 4).