Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

13-04-2005

Dutch Network for Clinical Excellence

Hierbij nodigen wij u uit voor de startconferentie van het Dutch Network for Clinical Excellence, DNCE, op woensdag 27 april van 13.30
- 16.00 uur in de Domus Medica te Utrecht.

Het DNCE is een initiatief van een aantal veldpartijen en heeft als netwerk van zelfstandige organisaties als doel door het delen van kennis en expertise en het afstemmen van activiteiten de patiëntenzorg in al zijn facetten te verbeteren.

De onderwerpen die door het DNCE in de opstartfase als eerste zijn aangepakt zijn:


· Richtlijnen,


· Patiënten voorlichting en


· Diabetes.

Tevens is gewerkt aan het ontwikkelen van de kennisinfrastructuur, die essentieel is om aan de doelstellingen van het DNCE t.a.v. het delen van kennis, expertise en ervaring te voldoen. De kennisbank, die in dit kader wordt opgezet, zal bestaan uit een DNCE portal met daaronder een combinatie van bestaande en nieuwe databases. De bestaande databases zijn de databases van de aan het DNCE deelnemende organisaties die betrekking hebben op die activiteiten die door die organisaties in het DNCE zijn ondergebracht. Nieuwe databases zijn het gevolg van activiteiten die binnen het DNCE worden opgezet.

Tijdens de startconferentie zal naast de ontstaansgeschiedenis en de aanpak van het DNCE ook de stand van zaken van genoemde activiteiten gepresenteerd worden. Wij zijn van mening dat de vorderingen reeds zodanig zijn dat duidelijk gemaakt kan worden waar een samenwerkingsverband als het DNCE toe kan leiden en welke meerwaarde het lidmaatschap van het DNCE derhalve voor de, huidige en toekomstige, deelnemende organisaties heeft.

Indien u de startconferentie wilt bijwonen kunt u zich telefonisch (030-2985175) of per e-mail (kwaliteit@orde.nl) aanmelden bij de Orde van Medisch Specialisten.

Met vriendelijke groet,

mede namens de overige DNCE leden,

dhr. A.E. Timmermans, huisarts

Medisch Directeur/Bestuursvoorzitter NHG

dr. A. J. Mintjes - de Groot, verpleegkundige

directeur Landelijk Expertise Centrum Verpleging en Verzorging

prof. dr. P.A.M. Vierhout, algemeen voorzitter

Orde van Medisch Specialisten