Politie Groningen

Persberichten zondag 17 april 2005

Provincie Groningen 17-04-2005 -

Snelheidscontroles regio: zaterdag
Wildervank: Rijksweg N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 879 voertuigen, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 152 km per uur. Warffum: Juffer Marthastraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 214 voertuigen, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 68 km.
Sellingen: Ter Apelerstraat
Limiet: 60 km per uur, gecontroleerd: 120 voertuigen, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 122 km.
Harkstede: Hoofdweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 360 voertuigen, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 111 km.
Nieuwe Pekela: Provincialeweg N366
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1099 voertuigen, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 170 km.

Sappemeer: snorfietser onder invloed
Wegens rijden onder invloed op zijn snorfiets heeft de politie zaterdagnacht in de Noorderstraat in Sappemeer een 27-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden. Bij een controle bleek de man te veel te hebben gedronken. Aan het bureau werd bij de ademanalyse 1.77 promille alcohol vastgesteld. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur heengezonden.

Ter Apel: gewonde bij ruzie in disco
Een 19-jarige vrouw uit Ter Apel is zaterdagnacht gewond geraakt bij een ruzie in een discotheek aan de Westerstraat in haar woonplaats. Het slachtoffer kreeg in de disco ruzie met een andere bezoekster over een vriend. De ruzie liep uit de hand en de vrouwen gingen elkaar te lijf. Het slachtoffer werd daarbij door haar opponent in het gezicht gestoken men een bierglas. Ze moest in een ziekenhuis worden behandeld. De verdachte, een 20-jarige vrouw, eveneens uit Ter Apel is door de politie aangehouden en meegenomen. Ze is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Veendam: man aangehouden wegens mishandeling
Aan het Boven Westerdiep in Veendam heeft de politie zaterdagnacht een 20-jarige man uit Veendam aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling. De verdacht stond op het Prins Hendrikplein te praten met enkele kennissen. Hij kreeg woorden met een drietal voorbijgangers. Waarover is nog niet bekend. De woordenwisseling mondde uit in een handgemeen, waarbij één van de voorbijgangers, een 16-jarige vrouw uit Veendam, door de verdachte werd geslagen. De politie werd gebeld en de verdachte werd aangehouden en meegenomen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Scharmer: bromfietser onder invloed
Een politieauto kwam zaterdagnacht aan de Hoofdweg in Scharmer bijna in botsing met een bromfietser die vanaf het erf bij een woning de weg opreed. De bromfietser had geen licht aan en droeg ook geen helm. Hij probeerde onmiddellijk aan de politie te ontkomen maar kon even verderop worden staande gehouden. De man, een 16-jarige inwoner van Zoutkamp, bleek onder invloed. Hij werd meegenomen en bij de ademanalyse werd 1.42 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de Zoutkamper heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, rijden zonder helm en rijden zonder verlichting.

Stadskanaal: automobilist onder invloed
De politie heeft zaterdagavond aan de Belgiëlaan in Stadskanaal een 41-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel alcohol op te hebben (1.22 promille). Na verhoor is de verdachte heengezonden met een rijverbod van 5 uur. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Bedum: man vernielt fiets
Zaterdagnacht heeft de politie op het treinstation aan de Parellelweg in Bedum een 19-jarige man uit Bedum aangehouden. De man vernielde een fiets en een getuige meldde dat bij de politie. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is de man heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal. De verdachte verklaarde uit frustratie te hebben gehandeld omdat zijn eigen fiets enkele keren was vernield.

Delfzijl: man beledigt agenten
Aan de Oude Schans in Delfzijl heeft de politie zaterdagnacht een 21-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Zonder enige aanleiding schold de verdachten passerende politiemensen uit. Hij werd aangehouden voor belediging en meegenomen. Na verhoor is de man met een proces-verbaal voor belediging heengezonden.

Delfzijl: man vernielt ruit
Wegens vernieling van een ruit van de woning van zijn vriendin (35) heeft de politie zaterdagavond in de Batterijstraat in Delfzijl een 48-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd door de politie bij de woning van de vrouw aangetroffen. Hij verkeerde merkbaar onder invloed van drank. Hij wilde met zijn vriendin praten en weigerde met de agenten mee te gaan. De man kon echter worden overmeesterd en werd geboeid meegenomen. Hij is ingesloten voor nader verhoor. De aanleiding voor de vernieling is niet duidelijk.

Groningen: man aangehouden
In de Kleine Peperstraat in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 44-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte en een in zijn gezelschap verkerende vrouw maakten opmerkingen tegen een man die juist een bekeuring van de politie kreeg voor wildplassen. De wildplasser maakt op zijn beurt en scheldende opmerking tegen de vrouw wat de verdachte weer in verkeerde keelgat schoot. Kortom de partijen wilden elkaar te lijf, maar politiemensen konden dit voorkomen. De verdachte weigerde echter weg te gaan en sloeg een politieman. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen de Groninger is proces-verbaal opgemaakt voor verzet tegen de aanhouding en het niet voldoen aan een politiebevel. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen: man vernielt lamp in café
Een 21-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden in een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen. De man sloeg herhaaldelijk tegen een lamp en hield daar niet mee op, ondanks een aantal waarschuwing. Toen de man nog een keer tegen de lamp sloeg ging die stuk en er ontstond kortsluiting. De politie werd gebeld en de verdachte werd aangehouden. Hij is na verhoor met een proces-verbaal voor vernieling heengezonden.

Groningen: man bedreigt prostituee
Aan De Laan in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende politie mensen werden in de Vishoek aangesproken door een prostituee die vertelde dat een collega van haar juist was bedreigd met een mes. Ze wees daarbij een man aan die juist De Laan in liep. De man kon worden aangehouden en hij werd meegenomen. De verdachte was bij zijn aanhouding in het bezit van een mes en een kleine hoeveelheid cocaïne. Bij onderzoek bleek dat de man een bezoek bracht aan een prostituee in de Vishoek. Nadat prijs was bepaald vroeg de vrouw (31) om haar gage. De verdachte trok echter een mes en bedreigde de vrouw. Die zette het op een gillen waarop de verdachte verdween en waardoor haar collega gealarmeerd werd. De verdachte is ingesloten.

Groningen: automobilist (onder invloed) pleegt verkeersovertredingen Aan de Winschoterkade in Groningen heeft de politie zaterdagmorgen een 18-jarige man uit Gorsel aangehouden. Politiemensen zagen de man rijden in een auto, terwijl hij over de fietsdoorsteek tussen het Zuiderdiep en de Rademarkt in Groningen over reed. De automobilist sloeg vervolgens af en reed tegen het verkeer in de Steentinlstraat in, in de richting van het Damsterdiep. Een stopteken van de politieauto negeerde hij aanvankelijk en aan het eind van de Steentilstraat reed hij opnieuw in strijd met de geslotenverklaring de Winschoterkade op. daar stopte de man uiteindelijk. Bij de controle die volgde bleek de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Hij kon ook geen identificatiedocument tonen. Ook bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.02 promille alcohol werd gemeten. Aan het bureau bleek de auto waarin de man reed niet te zijn verzekerd. De verdachte is na verhoor heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs, rijden in een onverzekerde auto en het niet voldoen aan de indentificatieplicht. De politie heeft de auto vastgehouden voor technisch onderzoek.