Politie Flevoland

Alcoholcontroles en rijbewijzen invorderen

Almere 17-04-2005 - De politie heeft dit weekend in Almere twee alcoholcontroles gehouden. Vrijdagavond en nacht in Stad West en zaterdagnacht onder meer in Oost. Er werden in totaal twee rijbewijzen ingevorderd.

Vrijdagavond en -nacht werd in West aan de Spoordreef en Rotterdamweg gecontroleerd. In totaal 153 bestuurders moesten blazen. Zes waren er in overtreding en kregen een boete en rijverbod.

Een dag later was de Veluwedreef en wederom de Spoordreef onder meer aan de beurt. Op de Veluwdreef werd een 40-jarige Almeerder aangehouden, die 1,3 promillage had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 38-jarige Almeerder onderging hetzelfde lot op de PJ Oudweg. Hij had een promillage van 1,9. Ook zijn rijbewijs werd in beslag genomen.

Dat gold ook voor een 49-jarige vrouw uit Almere. Zij bleek in haar wagen op de Dadelmosstraat tegen een lantaarnpaal gebotst te zijn om vervolgens haar weg te vervolgen. De vrouw reed daarna al slingerend de Grasweg over en negeerde enkele stoptekens van de politie. Uiteindelijk belandde ze in de Hogering in de middenberm. De Almeerse bleek onder invloed te zijn (1,4 promille) en haar rijbewijs werd ingevorderd.