Politie Flevoland

Aanhoudingen na inbraak en diefstal

Lelystad 17-04-2005 - In Lelystad heeft de politie zaterdagavond en nacht een aantal aanhoudingen verricht in verband met diefstal en inbraak.

In een gebouw aan de Archipel vond zaterdagavond een inbraak plaats. Een verdachte was na melding door het inbraakalarm al aangehouden door een beveilingsmedewerker. Hij werd overgedragen aan de politie. Het ging om een 17-jarige jongen uit Lelystad. Na verhoor konden agenten ook een tweede verdachte aanhouden. Het ging om een 22-jarige plaatsgenoot. Na onderzoek bleek onder meer de nodige apparatuur te zijn ontvreemd, dit kon direct weer in beslag worden genomen. Verder troffen agenten een brommer aan, die eerder bleek te zijn gestolen. Ook dit voertuig zal teruggaan naar de rechtmatige eigenaar.

Zaterdagnacht bleek aan de Punter een schuur te zijn opengebroken door twee verdachten. Eentje - een 15-jarige jongen uit Lelystad kon in de buurt van de Westerdreef worden aangehouden. De andere, een plaatsgenoot van 16 jaar later aan de Jol. Bij de aanhouding ter plaatse, trof de politie ook een scooter aan, die vermoedelijk van een diefstal afkomstig is.

De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Zo wordt vermoed dat er nog een derde verdachte bij betrokken is en ook wil de politie weten van de eigenaar wat er ontvreemd is uit de schuur, waar agenten overigens werktuigen voor het houden van een weetplantage aantroffen.