Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Emmeloord/Urk 17-04-2005 - In Emmeloord op de Randweg en op de Munnikplaats op Urk vonden dit weekend aanrijdingen met letsel plaats.

Op de Randweg botste vrijdagochtend een 19-jarige Drontenaar na het inhalen in een onoverzichtelijke bocht tegen een 21-jarige Emmeloorder. De man uit Dronten werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Op Urk was een onoverzichtelijke bocht zaterdagmiddag de aanleiding voor een ongeluk op de Munnikplaat.

Een 16-jarige Urker reed vermoedelijk met een snelheid van zo'n 60 kilometer, zonder helm op zijn brommer, waarna van de andere kant een Urkse vrouw van 38 jaar, al rijdend in haar auto kwam. Een botsing volgde. De vrouw had net een aan de rechterkant geparkeerde wagen ingehaald en reed dus op de linkerweghelft. De jongen op de brommer ging na de botsing onderuit en raakte gewond aan zijn gezicht en voet. Hij werd overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Zijn brommer werd op last van justitie in beslag genomen, omdat deze opgevoerd blijkt te zijn.