Stad Utrecht, 11.50 uur

Utrecht 17-04-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Veelvuldige verkeersovertreder aangehouden

UTRECHT Een zeer snelle scooterrijder werd rond 00.05 uur zondagmorgen gezien op de Marnixburg door een surveillerende motoragent. De scooterrijder had geen helm op en had geen verlichting. Bij het zien van de politieman, ging de scooterrijder, een 20-jarige Utrechter er over de trottoirs vandoor.

De motoragent zette de achtervolging in en trof de Utrechter onder de Marnixbrug aan. Toen de agent vervoer regelde om de scooter af te voeren, die omgebouwd was met een zwaarder motorblok waarvoor men een rijbewijs A dient te hebben, rende de Utrechter weg in de richting van de J.S. de Rijkstraat. De agent gaf hierop meteen het signalement van de man door. Deze werd korte tijd later gezien in de omgeving. Hierop is de Utrechter aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de Utrechter een rijontzegging had. De man is later in de nacht in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bromfietser

UTRECHT Rond 23.45 uur zaterdagavond zagen surveillerende agenten een bromfietser zonder helm op de Meerndijk rijden. Bij het zien van de agenten, ging de bromfietser, een 16-jarige jongen uit De Meern, er snel vandoor. Echter, zijn bromfiets sloeg af.

Bij het aanspreken van de jongen roken de agenten een sterke alcohollucht en besloten hem aan te houden. Op het politiebureau bleek de jongen teveel gedronken te hebben. Hij blies 445 ug/l. Zijn ouders werden in kennis gesteld. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Overtreding leidt tot aanhouding

UTRECHT Omstreeks 23.00 uur zaterdagavond zagen agenten een 39-jarige automobilist uit Utrecht in een geslotenverklaring rijden op de Jagerskade. Hierop hielden de agenten de automobilist staande en gaven hem hiervoor een bekeuring. De automobilist vond het nodig de agenten te beledigen en werd hiervoor aangehouden. Hij is later in vrijheid gesteld. Voor de belediging kreeg hij eveneens een bekeuring.

Veel snelheidsovertreders

UTRECHT De politie voerde zaterdag tussen 11.00 en 12.30 uur een snelheidscontrole uit op de JM de Muinck Keizerlaan. In totaal passeerden 460 automobilisten het controlepunt. Vierenvijftig bestuurders overschreden de maximaal toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/h.

Lastige man aangehouden

UTRECHT Om 10.30 uur zaterdagmorgen werd de politie gestuurd naar het winkelcentrum Overkapel omdat een man voor overlast zorgde. Ter plaatse troffen de agenten een 30-jarige man uit Gouda aan die schreeuwde en het publiek lastig viel. De man had ook enkele stands van de braderie omgegooid en mensen bedreigd. De agenten hielden de man aan. Hierbij verzette hij zich hevig, uitte beledigingen en spuugde naar de agenten. De man is ingesloten voor verhoor en onderzoek.

Man onwel

UTRECHT Omstreeks 15.25 uur zaterdagmiddag kreeg de politie de melding dat een man van zijn fiets was gevallen, buiten kennis was en bloedde aan zijn hoofd. Daar aangekomen trof de politie een 53-jarige man uit Utrecht op Gangesdreef aan. Omstanders hadden de man in een stabiele zijligging gelegd in afwachting van de komst van de politie en ambulance. De man is in kritieke toestand naar het UMC overgebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident, vermoedelijk is de man onwel geworden en gevallen.