Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


17 april 2005


Apeldoorn - 10-tal overtredingen bij controle horecazaken


Bij een gezamenlijke controle van het politieteam ZuidWest, de Vreemdelingendienst, de gemeente en de brandweer van Apeldoorn en de Warenautoriteit (voorheen de keuringsdienst van waren), zijn vrijdagavond 10 overtredingen in de horecazaken vastgesteld.
Het ging daarbij 1 maal om het niet aanwezig zijn van de beheerder, 1 maal het verrichten van illegale arbeid, 1 maal bleek er geen vrije doorgang bij de nooduitgang, bij meerdere horecazaken bleek de vereiste vergunning niet in de zaak aanwezig, bij één horecazaak was een speelautomaat aanwezig zonder vergunning. De warenautoriteit deelde 6 maal een waarschuwing uit voor vuile keukens en onvoldoende administratie.
Op de openbare weg, rondom de horecazaken werden bij verkeerscontroles 65 blaastesten afgenomen en daarbij twee drankrijders betrapt. Zes bestuurders reden zonder gordel, 1 bestuurder reed zonder rijbewijs, 1 kon zijn rijbewijs niet tonen en 3 fietsers voerden geen verlichting.


De gezamenlijke controle richtte zich op de aanwezigheid van de benodigde vergunningen van de horecabeheerders, de speelautomaten, de sluitingstijden en het opsporen van strafbare feiten op de aanwezigheid van minderjarigen, eventuele prostitutie, illegale vreemdelingen en de controle van mogelijke verbouwingen en brandveiligheid. Ook de verkeersveiligheid rondom de horecazaken werd gecontroleerd.


Apeldoorn - Man aangehouden na vernieling ruit
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17 jarige man uit Beekbergen aangehouden nadat hij een ruit van een horecazaak vernielde toen hem de toegang werd geweigerd. De man werd voor nader onderzoek ingesloten. Zondagachtend gaf hij de vernieling toe en betaalde de kosten van de vernielde ruit.


Apeldoorn - Man aangehouden na belediging en lastig vallen meisje


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28 jarige man uit Vaassen aangehouden nadat hij op de Nieuwstraat een 17 jarig meisje lastig viel. Toen de politie daarbij bemiddelde beldigde de man é'n van de politiemensen. Hij werd daarvoor aangehouden en naar het bureau overgebracht.


Apeldoorn - Wildplasser aangehouden


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 27 jarige man uit Apeldoorn aaneghouden nadat hij werd betrapt op wildplassen op de Hoofdstraat. De man weigerde alle medewerking bij het opmaken van de bekeuring en werd daarom aangehouden en overgebracht naar het bureau.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --