Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


17 april 2005


Nunspeet - Man terzake oplichting op Schiphol aangehouden


De Kon. Marechaussee op Schiphol heeft vrijdag een 44 jarige man uit Arnhem aangehouden voor de politie in Nunspeet. Tegen de man was in november 2004 aangifte gedaan door een hotelhouder in Vierhouten terzake oplichting. De man logeerde enkele dagen in het hotel en kon de rekening bij vertrek niet betalen. Hij liet naam en adres achter, maar daarvan klopte één en ander niet. Na onderzoek van de politie bleek dat de man buiten Nederland verbleef. De politie Nunspeet deed een internationaal verzoek tot aanhouding, Vrijdag liep de man bij een controle op Schiphol tegen de lamp. Hij kwam Nederland binnen vanuit Zwitserland. Hij is verhoord en de politie maakt een proces-verbaal op terzake oplichting. Het bedrag van zijn logies in Vierhouten heeft hij alsnog voldaan.


Hattem-Heerde-Epe - Geen drankrijders bij gezamenlijke controle


De politieteams van Heerde-Hattem en Epe, hebben vrijdagavond met ondersteuning van de Kon. Marechaussee en de Technische Verkeersdienst op wisselende locaties een uitgebreide verkeerscontrole gehouden . Er werden 242 blaastesten gehouden. Niemand bleek boven de limiet te hebben gedronken.
Op de Zwolseweg in Heerde werden binnen de bebouwde kom 57 snelle bestuurders bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 87 km. Verder bleken 12 bestuurders de gordel niet te gebruiken, 12 bestuurder hadden hun rijbewijs niet bij zich, 6 voertuigen was de verlichting niet in orde, 1 bestuurder voerde onnodig de mislichten, 1 bestuurder belde niet handsfree, bij 1 aanhangwagen was geen hulpkoppeling aanwezig, 1 aanhangwagen bleek overbeladen en 1 bestuurder hield zich niet aan de rijstroken.


Vaassen - Jongeman bekeurd bij controle overlast


Tijdnes het jongerentoezicht in Vaassen heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19 jarige jongeman uit Vaassen bekeurd omdat hij bij een supermarkt aan de Molenstraat vlaggen van de muur had gehaald. De jongeman is gesommeerd de vlaggen in de loop van zaterdag terug te brengen naar de supermarkt en excuses te maken. De zelfde man kreeg een 2e boete opgelegd omdat hij geopende flesjes bier bij zich had.


Elburg - Horecabaas overtreedt sluitingsuur


De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een horecaondernemer in Elburg bekeurd wegens overtreden van het sluitingsuur. De zaak mocht tot 03.00 uur geopend zijn, maar na 04.00 uur constateerde de politie dat de zaak nog geopend was, er nog bezoekers aanwezig waren en nog consumpties werden verstrekt. De politie zal de gemeente Elburg op de hoogte brengen van de overtreding.


Wezep - gewond bij ongeval


Een 33 jarige bromfietser uit Gorinchem is zaterdagmorgen omstreeks 09.45 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval in Wezep op de kruising Stationsweg en de Zuiderzeestraatweg. De man reed op het fietspad van de Stationsweg, tegen het verkeer in en kwam in botsing met een personenauto bestuurd door een 31 jarige man uit Wezep. die op de kruising vanaf de Stationsweg de Zuiderzeestraatweg opreed. De bromfietser raakte gewond aan zijn been en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Putten - winkelier achtervolgt winkeldief

Een winkelier uit de Kerkstraat in Putten heeft zaterdagmiddag een man achtervolgd nadat hij uit zijn winkel een paar doosjes met koolstoffilters wegnam zonder te betalen. Op straat kreeg de man hulp van voorbijgangers en kort daarop kon de gealarmeerde politie de man overnemen. Het betrof een 32 jarige man uit Hilversum. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.


Harderwijk - Jongelui ingesloten na mishandeling Nunspeter


De politie in Harderwijk heeft in de nacht zaterdag op zondag rond 03.00 uur vier Harderwijkse jongelui van 18, 19 en 21 jaar aangehouden nadat ze op het Kerkplein een 26 jarige man mishandelden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Een vijfde verdachte, een 18 jarige Harderwijker, zal één dezer dagen worden aangehouden. Hij bevond zich niet meer bij de groep die de politie aantrof op de Smeepoortstraat.. Het slachtoffer werd op straat geschopt en geslagen. Hij liep daarbij een hoofdwonden en werd door de politie voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De aanleiding voor dit openlijk geweld wordt nader onderzocht. De politie werd de op het incident geattendeerd via de camerabeelden.


Harderwijk - tweetal ingerekend na vernielingen aan treinspoor


De politie heeft zaterdag op zondag kort na middernacht twee jongelui van 16 en 19 jaar afkomstig uit Harderwijk aangehouden op verdenking van vernielingen aan een seinpaal van het NS-spoor nabij het fietstunneltje van het Zuiderzeepad in Harderwijk . Het tweetal maakte deel uit van een grotere groep jongeren. Toen de politie na een melding ter plaatse kwam stoven de jongelui uiteen. Twee van hen probeerden over een hek naar de Churchillaan te klimmen. De 16 jarige was niet snel genoeg en werd door de politie met behulp van een passant van het hek geplukt, de 19 jarige sprong aan de andere zijde van het hek in dermate dicht struikgewas dat hij muurvast kwam te zitten. Hij werd door politiemensen bevrijd en ingerekend. De schade aan de seinpaal is nog niet vastgesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de overige verdachten.


Epe - jongen neemt terrasstoel mee


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17 jarige jongeman uit Epe aangehouden. Hij werd op de Bloemstraat aangetroffen met een terrasstoel van een ijssalon aan de Hoofdstraat onder zijn arm. De politie maakt proces-verbaal op. De stoel gaat terug naar de eigenaar.


Heerde - Epe - Jongens (16 en 17) betrapt met gestolen auto


De politie heet in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens van 16 en 17 jaar betrapt die op de Emmalaan in Heerde met een gestolen auto rond reden. De 17 jarige bestuurder bleek bovendien onder invloed van alcohol. Hij blies 0,7 prom. De jongelui verklaarden de sleutels van de auto op straat te hebben gevonden en daarna met de auto zijn gaan rondrijden. De auto bleek eigendom van een 68 jarige vrouw uit Epe. De auto had zij in Heerde geparkeerd. Of de sleutels inderdaad op straat terecht zijn gekomen wordt nader onderzocht. De jongelui zijn voor nader onderzoek ingesloten.


Harderwijk - 17 jarige aangehouden na openlijk geweld


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17 jarige jongen uit Harderwijk aangehouden nadat hij in de Vijhestraat samen met een vriend, een fiets in naar de toegangsdeur van een horecazaak had gegooid. De fiets werd daarbij beschadigd. De jongen verklaarde boos te zijn omdat zijn vriend uit de horecazaak was gezet. Zijn vriend zal nog nader worden verhoord. De politie maakt een proces-verbaal op.


Ermelo - Man met openstaande boetes ingesloten


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 37 jarige man uit Ermelo ingesloten, nadat bij controle bleek dat de man nog een aantal opgelegde boetes voor in totaal E 1400,- niet had betaald. Aangezien hij niet over voldoende geld beschikte, werd hij ingesloten.


Elburg / Ermelo - drankrijders betrapt


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee drankrijders betrapt
In Elburg bleek bij een controle op de Zuiderzeestraatweg Oost een 23 jarige autobestuurder uit Elburg onder invloed van alcohol. Hij blies 1 prom.
In Ermelo bleek bij een controle op de Stationsstraat een 31 jarige automobilist uit Harderwijk onder invloed. Hij blies 0.6 prom.
Tgten beiden volgt een proces-verbaal.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --