Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 16 april en zondag 17 april 2005

Rijden onder invloed

De Politie Twente heeft ook dit weekend verschillende personen aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol een voertuig bestuurden.

Enschede

Op vrijdag 15 april '05 omstreeks 19.50 uur zagen surveillerende agenten een man op een snorfiets roekeloos over het van Heekplein rijden. De man, 38 jaar uit Haaksbergen, werd gecontroleerd op de Boulevard in Enschede. De man had geen geldig rijbewijs meer en nog een boete open staan. Tevens roken de agenten dat de man alcohol had gedronken. Hij werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 0,9. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. De boete van E 912,00 heeft de man meteen betaald. (05-046308)

Nijverdal

Op zaterdag 16 april 2005 omstreeks 00.53 uur zagen surveillerende agenten een man op een snorfiets over de Joncheerelaan in Nijverdal rijden. De snorfietser viel op omdat hij geen verlichting voerde en door het rode verkeerslicht reed. De man werd gecontroleerd op de Rijssensestraat in Nijverdal. Daar bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij had een promillage van 1,5. Zijn rijbewijs werd in gevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-06402)

Wierden

Op vrijdag 15 april '05 omstreeks 22.40 uur zagen surveillerende agenten een man op een bromfiets over de Marke in Wierden rijden. De bromfiets trok hun aandacht omdat de bestuurder behoorlijk slingerde. Op de Nijverdalsestraat werd de bestuurder, een 49 jarige man uit Wierden, gecontroleerd. Omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde werd de man aangehouden. Op het bureau blies hij een uitslag van 1,8 promille. De man moet zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-046389)

Diefstal motorboot

Boot is drie keer eerder weggenomen en later weer teruggevonden.

Enschede

Een 23 jarige man uit Enschede heeft namens een roeivereniging aan de Auke Vleerstraat in Enschede aangifte gedaan van diefstal van een motorboot. De boot is gestolen tussen donderdag 14 april en vrijdag 15 april. De boot lag vast op het terrein van het watersportcomplex van de U.T. Vanaf 1 april '05 is deze boot drie keer eerder weggenomen en elders op het terrein aangetroffen. Dit keer is de boot niet teruggevonden. Het betreft een groene boot van het merk Alumacraft De politie stelt een onderzoek in. (05-046060)

Auto gestolen en inbraak in woning

Auto van man uit Tubbergen werd in Zwolle gestolen. De man ontdekte daarna dat er in zijn woning was ingebroken.

Zwolle, Tubbergen

Tussen vrijdag 15 april 23.00 uur en zaterdag 16 april 2005 7.00 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Grotestraat in Tubbergen. De dader(s) is/zijn de woning binnengekomen door middel van de huissleutel. Deze huissleutel zat aan een sleutelbos welke in het contactslot van de auto van de bewoner zat. Deze auto werd op vrijdagavond gestolen. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van een restaurant aan de Kranenburgerweg in Zwolle. De auto is van het merk Jeep type Cherokee voorzien van het kenteken:51-NN-DZ. De 30 jarige eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn auto en inbraak in zijn woning. Hij mist diverse goederen. De politie verzoekt getuigen die de betreffende (opvallende) Jeep of andere bijzonderheden hebben gezien contact op te nemen met de politie. Telefoonnummer: 0900-8844 of anoniem met Bel M. 0800-7000. (05-046487)

Diefstal uit bedrijf

Politie Twente verzoekt getuigen zich te melden

Almelo

Bij een bedrijf aan Twentepoort West in Almelo ging op vrijdag 15 april omstreeks 19.30 uur het alarm af. Er was een inbraak gepleegd. De dader(s) was/waren reeds vertrokken. In het bedrijf werden diverse vitrines vernield en navigatiesystemen weggenomen. De Politie Twente stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. (05-046307.)

Diefstal uit bedrijf

Politie Twente verzoekt getuigen zich te melden

Almelo

Bij een bedrijf aan de Buitenhavenweg in Almelo ging op vrijdag 15 april omstreeks 19.41 uur het alarm af. Er was een inbraak gepleegd. De dader(s) was/waren reeds vertrokken. Uit het bedrijf bleek een geldkistje met inhoud te zijn weggenomen. De Politie Twente stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden.(05-046317)

Diefstal uit bedrijf

De Politie Twente verzoekt getuigen zich te melden

Enschede

In een bedrijf aan de Maatmanweg in Enschede werd op vrijdagavond 15 april een inbraak ontdekt. Bleek dat de dader(s) een raam hadden geforceerd en uit het kantoor een computer en computerscherm hadden gestolen. De Politie Twente stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. (05-046343)

Diefstal uit bedrijf

De Politie Twente verzoekt getuigen zich te melden

Hengelo

Op vrijdag 15 april '05 omstreeks 21.50 uur werd een inbraak ontdekt aan de Pasmaatweg in Hengelo. De dader(s) hadden/heeft zich toegang verschaft in het pand door een raam te forceren. Uit het bedrijf werden twee flatscreens en systeemkasten weggenomen. De Politie Twente stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. (05-046373)

Acht pallets kaas gestolen

De diefstal heeft de dader(s) vermoedelijk enige tijd gekost. Politie Twente verzoekt getuigen zich te melden.

Enschede

Op donderdag 14 april '05 ontdekte de 27 jarige eigenaar van een bedrijf in levensmiddelen uit Enschede diefstal van een partij kaas. De kaas was opgeslagen in een koelcontainer op het bedrijfsterrein aan de Deurningerstraat in Enschede. Ongeveer acht pallets kaas met een waarde tussen de E 25.000 en E 30.000 werd gestolen. De Politie Twente stelt een onderzoek in. Mogelijk dat er mensen zijn die de diefstal gemerkt hebben omdat het toch enige tijd moet hebben geduurd om deze hoeveelheid kaas weg te nemen. De diefstal is gepleegd in de nacht van woensdag op donderdag. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente. Telefoonnummer: 0900-8844 of anoniem met bel M. 0800-7000. (05-045939)

Man poging doodslag cq moord aangehouden

Vrouw doet aangifte tegen haar buurman. Hij probeerde haar te wurgen.

Enschede

Op vrijdag 15 april '05 omstreeks 15.54 uur kwam er een melding bij de Politie Twente binnen van een vrouw in een scootmobiel die onwel was geworden. Dit vond plaats bij een apotheek aan de G.J. Van Heekstraat in Enschede. Toen de vrouw weer bij haar positieven was vertelde zij dat zij uit haar woning was gevlucht nadat haar buurman haar trachtte te wurgen. De vrouw, 62 jaar uit Enschede, werd met verwondingen aan haar nek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten zijn daarop naar de buurman gegaan en hebben hem aangehouden terzake mishandeling en poging doodslag c.q. moord. De buurman, 43 jaar, verkeerde onder invloed van alcohol. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. Verschillende getuigen zijn en worden gehoord. Het alcoholpercentage in het bloed van de verdachte man wordt onderzocht.De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. De man heeft zijn buurvrouw met een kous/sok geprobeerd te wurgen. Naar het motief van zijn daad en de exacte toedracht wordt een nader onderzoek ingesteld. (05-046224)

Belediging

Ook dit weekend werden agenten beledigd door dronken personen.

Enschede

Een 28 jarige man uit Enschede beledigde op zaterdag 16 april '05 omstreeks 4.00 uur aan de Bolwerkstraat in Enschede twee agenten. Hij deed dit meerdere keren. Met de man was geen gesprek mogelijk. Hij was dronken en niet voor rede vatbaar. Omdat zijn scheldkanonnade niet ophield hebben de agenten hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten ter ontnuchtering. De man heeft een boete van E 260,00 gekregen en werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. (05-046558)

Enschede

Omstreeks 4.50 uur beledigde een 35 jarige man uit Enschede een agent. Hij was daarvoor meerdere keren verzocht om door te lopen. De man bemoeide zich constant met de agenten en maakte vervelende opmerkingen. Toen hij in het bijzijn van omstanders de agenten beledigde was de maat vol en werd hij aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij wilde ook niet plaatsnemen in de politieauto. Uiteindelijk is de man geboeid. De man verzette zich zodanig dat hij met zijn mond het geopende portier van de politieauto raakte. Hierdoor raakte hij gewond aan zijn mond. De man was behoorlijk dronken. Hij werd ter ontnuchtering opgesloten. Na verhoor kreeg hij een boete van E 450,00 en werd om 11.30 uur in vrijheid gesteld.

Vechtpartij en vernieling

Een officier van justitie en agent in burger hebben in hun vrije tijd ruziemakers uit elkaar gehaald.

Hengelo

Op vrijdag 15 april '05 omstreeks 17.45 uur bevond een agent in burger en in zijn vrije tijd op het station in Hengelo. De agent zag dat vier mannen met elkaar op de vuist gingen. Er werd over en weer behoorlijk geslagen en getrapt. De agent vond dit niet normaal en wilde de vechtende mannen uit elkaar halen. Het scheiden van de vechtende mannen ging zeer moeizaam. Andere omstanders/aanwezigen bleven kijken maar wilden niet helpen. Één man, dit bleek later een officier van justitie te zijn, stak echter wel de handen uit zijn mouwen. Toen de ruzie uiteindelijk was beëindigd rende één van ruziemakers weg. Hij vernielde een ruit aan de voorzijde van het station. Inmiddels was de politie gewaarschuwd en kwamen geüniformeerde agenten richting het station. Bij het zien van de politieauto rende de dader van de vernieling weg. Hij liep in de richting van het Industrieplein. De agent in burger raakte de dader uit het oog. Inmiddels werden ook beveiligingsambtenaren van het bedrijf Siemens geïnformeerd over het gebeuren. Zij troffen enige tijd later de verdachte man op hun terrein aan. De officier van justitie was daar ook aanwezig. Hij herkende de man en heeft hem aangehouden terzake vernieling en openlijke geweldpleging cq mishandeling. De man, 19 jaar uit Oldenzaal, is opgesloten en in verzekering gesteld. Op zaterdag 16 april '05 omstreeks 17.52 uur bevond de Officier van Justitie zich aan het politiebureau in Hengelo om enkele zaken af te handelen. Op dat moment kwam er een jongen aan het bureau die hij herkende als één van de ruziemakers. De jongen, 16 jaar uit Denekamp, werd buiten heterdaad aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. De Politie Twente onderzoekt de vechtpartij en vernieling. (05-046287)

Overlast

Onenigheid tussen verschillende personen heeft de politie enkele uren beziggehouden.

Almelo

Op zaterdag 16 april '05 omstreeks 00.15 uur kwam er een melding van overlast in de Schuttenstraat in Almelo. Agenten hebben op een afstandje, onopvallend, een groep personen geobserveerd waaronder de stemming zeer grimmig was. Toen in deze groep een opstootje plaatsvond hebben de agenten ingegrepen en twee Almeloërs van 28 en 29 jaar aangehouden. Een 30 jarige man deed aangifte van mishandeling tegen de aangehouden personen. Hij was gewond geraakt aan zijn gezicht. Uit de groep waarbij de 30 jarige aangever hoorde werd kort daarna een 29 jarige man uit Almelo aangehouden. Hij had even daarvoor een boete gekregen voor belediging en was opnieuw vervelend. Hij bemoeide zich met de agenten en beledigde ze opnieuw. Ondanks uitdrukkelijk verzoek om weg te gaan bleef de man zodanig vervelend dat hij uiteindelijk werd aangehouden. De man kreeg een boete van E 220, 00 en werd na verhoor in vrijheid gesteld. De agenten spraken nog meer mensen die behoorlijk 'opgefokt' waren. Één man uit die groep, 19 jaar uit Almelo, had een ruit vernield. De man kreeg een bekeuring en beloofde de schade te regelen. Hij verklaarde de ruit te hebben vernield uit frustratie in verband met privé-problemen. (05-046441, 046413, 046432)

Vier mannen aangehouden voor vernieling

De ruiten van een openbaar gebouw waren vernield. Vier mannen werden in het gebouw aangetroffen.

Enschede

Op zaterdag 15 april '05 omstreeks 5.42 uur zagen passerende medewerkers van de Koninklijke Marechaussee dat er vernielingen werden gepleegd aan het oude pand van de sociale dienst aan de Molenstraat in Enschede. Zij gaven dit door aan de politie. De gealarmeerde agenten zagen twee personen op het dak lopen. Inmiddels was ook een medewerker van een beveiligingsbedrijf aanwezig. Hij was in het bezit van een hond. De agenten zijn samen met de beveiligingsbeambte en zijn hond het pand ingegaan. Daar troffen zij vier mannen aan (19 jaar uit Hellendoorn, 21 uit Vroomshoop en 2 x 20 uit Enschede). De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vier verdachten werden gehoord over de vernielingen. Een vijfde verdachte zal nog worden gehoord. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-046463)

Winkeldieven verzetten zich tegen aanhouding

Toen de 'verdachte personen' werden gecontroleerd gedroegen zij zich agressief.

Enschede

Op zaterdag 16 april '05 omstreeks 12.00 uur werden surveillerende agenten aangesproken door medewerkers van de beveiliging van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein. Zij hadden vier verdachte personen in de winkel gesignaleerd. Deze personen droegen lege, vermoedelijk geprepareerde tassen bij zich. Er bestond een vermoeden dat deze personen samen diefstal aan het plegen waren. De agenten kregen een signalement en troffen even later de bedoelde personen in een andere winkel aan. Zij controleerden hen. Deze vier personen, twee vrouwen 27 en 40 jaar en twee mannen 19 en 28 jaar allen uit Almelo, waren tijdens deze controle verbaal zeer agressief. De 40 jarige vrouw wilde niet meewerken aan de controle. Zij werd daarom als eerste aangehouden om op het politiebureau de zaak nader te onderzoeken. De 19 jarige man, haar zoon, was het hier niet mee eens. Hij belemmerde de agenten bij de aanhouding van zijn moeder. Hij drukte een politieagente weg. Zelfs de beveiligingsmedewerkers kwamen er aan te pas om de verdachten in toom te houden. De 40 jarige vrouw heeft een andere agente bij haar kleding ter hoogte van haar keel vastgepakt. Uiteindelijk werden alle vier personen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn opgesloten en in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in. (05-046540)

Dronken vrachtwagenchauffeur veroorzaakt aanrijding.

Zijn rijbewijs is ingevorderd

Almelo

Op zaterdag 16 april '05 omstreeks 22.29 uur vond er een aanrijding plaats op de Rondeel in Almelo. De aanrijding was tussen een vrachtwagen en een geparkeerde auto. De agenten troffen de bestuurder van de vrachtwagen, een 42 jarige man uit Vriezenveen, onder invloed van alcohol aan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de man een uitslag van 1,9 promille. De man moet zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-046763)

Dronken bestuurder vast tussen paaltjes

Er werd een bloedproef afgenomen en het rijbewijs is ingevorderd

Enschede

Op zondag 17 april 2005 omstreeks 2.46 uur kwam er een melding dat er een automobilist vast zat op een aantal paaltjes aan de G.J. van Heekstraat in Enschede. De gealarmeerde agenten spraken de 51 jarige bestuurder uit Enschede aan. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol. Omdat de ademtest op het bureau niet lukte werd een bloedproef van de man afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Zijn auto werd door een sleepbedrijf van de paaltjes gehaald. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-046836)

Belediging

Man was het niet eens met een bekeuring en beledigde de agenten.

Almelo

Op zondag 17 april 2005 omstreeks 5.34 uur werd een 27 jarige Almeloër bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring werd de man recalcitrant en beledigde ook de agenten. Hij werd aangehouden en op het politiebureau afgehoord. Hij verliet het politiebureau met een boete voor belediging.(05-046887)

Fietsers frontaal tegen elkaar gebotst

Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis

Fleringen

Op zondag 17 april 2005 omstreeks 3.18 uur botsten op het fietspad tussen Reutum en Fleringen twee fietsers frontaal tegen elkaar op. Een 17 jarig meisje uit Albergen en een 19 jarige jongen uit Albergen kwamen zo hard met hun fiets tegen elkaar aan dat zij beiden voor onderzoek naar het ziekenhuis zijn gebracht. Zij raakten gewond in hun gezicht. Uit onderzoek bleek dat het meisje geen verlichting voerde. De jongen had zijn verlichting wel voor elkaar. (05-046850)

Auto-inbraken

In vier auto's werd ingebroken.

Hengelo

Op zaterdagochtend 16 april '05 werd ontdekt dat er in vier auto's was ingebroken. De auto's stonden geparkeerd op een parkeerplaats aan de Wilmskamp in Hengelo. De autoradio werd weggenomen. (05-046515.)

Keukenbrand

Zoon was in slaap gevallen en de wok met olie op het gasstel vergeten

Nijverdal

In een woning aan de Maasstraat in Nijverdal heeft zaterdagavond 16 april '05 omstreeks 18.47 uur een keukenbrand plaatsgevonden. De 50 jarige bewoonster had een wok met olie op het gasstel gezet. Zij heeft daarop haar 18 jarige zoon gevraagd dit in de gaten te houden zodat zij eventjes weg kon. De jongen is echter in slaap gevallen. Toen zijn moeder na een half uur terug kwam zag zij vlammen in de keuken. Zij heeft haar zoon wakker gemaakt en de brandweer gebeld. Deze heeft de brand snel geblust. Salvage is in kennis gesteld. Niemand raakte gewond. (05-046706)

Steekpartij

Slachtoffer kwam gewond aan het politiebureau

Enschede

Op zondag 17 april 2005 omstreeks 9.47 uur kwam een 27 jarige man uit Enschede gewond aan het politiebureau in Enschede. Hij was even daarvoor met een scherp voorwerp gestoken. De man is met diepe vleeswonden overgebracht naar het ziekenhuis en moet daar voorlopig ter observatie blijven. De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart. Hiervoor zijn twee plaatsen alwaar het delict heeft plaatsgevonden afgezet; de Hagen en de Hermandad in Enschede. Momenteel stelt de technische recherche een onderzoek in en worden verschillende getuigen gehoord. Over de toedracht en de aanleiding van de steekpartij kunnen nog geen mededelingen worden gedaan. Het onderzoek is in volle gang. (05-046941)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --