Heuvelrug, 13.15 uur

Utrecht 17-04-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Mishandeling

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag 17 april kreeg de politie om 04.15 uur de melding dat op de Gansfortstraat een man was neergeslagen. Ter plaatse troffen agenten een 24-jarige man uit Wijk bij Duurstede aan die bewusteloos leek en hoofdletsel had. De ambulance heeft hem naar het UMC in Utrecht vervoerd. Omstanders wezen een verdachte aan en de richting waarin die gevlucht zou zijn. Bij de Dirk Fockstraat zagen de agenten de verdachte, een 26-jarige man uit Wijk bij Duurstede, rennen. Zij konden hem aanhouden. Hij is ingesloten op het politiebureau. Het slachtoffer is inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen.

Zondagmorgen ontving de politie een aangifte van een 25-jarige man uit Wijk bij Duurstede. De man geeft aan door dezelfde verdachte, op dezelfde locatie en hetzelfde tijdstip, in zijn nek geslagen te zijn. De politie doet nader onderzoek.

Bedreiging

VEENENDAAL Zaterdagmiddag om 15.05 uur kwamen twee automobilisten op de Kerkewijk met elkaar in conflict. Een 19-jarige bestuurder uit Lienden wilde een 33-jarige bestuurder uit Veenendaal niet laten invoegen, omdat die volgens de Liendenaar asociaal verkeersgedrag vertoonde. De 33-jarige bestuurder reed daarop achter de Liendenaar aan, stapte bij stilstand uit zijn auto, schold de Liendenaar uit en sloeg tegen de auto aan. De Liendenaar deed aangifte van vernieling van zijn auto en bedreiging. Om 17.05 uur kon de 33-jarige Veenendaler worden aangehouden. Hij is verhoord. Proces-verbaal is opgemaakt.

Ravage bij ongeval

VEENENDAAL Zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur ramde een 19-jarige bestuurder uit Veenendaal met zijn bestelbus de pui van een woning aan de Blekerij. Hij raakte na de bocht op de Weverij de macht over het stuur kwijt, belandde in de berm en reed via het fietspad, trottoir en tuinen de woning binnen. De gehele voorpui van de woning is ontzet. De aanwezige drie bewoners zijn met de schrik vrij gekomen. Zij werden tijdig gewaarschuwd door het geluid dat zij hoorden naderen. Tegen de 19-jarige bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd wegens het veroorzaken van gevaar voor andere weggebruikers. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Onder invloed

WOUDENBERG Zondagmorgen 17 april zagen en hoorden surveillerende agenten om 03.15 uur een automobilist met gierende banden van de Dorpsstraat wegrijden. Op de Wetering hielden zij de bestuurder, een 24-jarige Woudenberger staande. De agenten onderwierpen hem aan een blaastest en daaruit bleek dat hij had gedronken. De Woudenberger is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar troffen de agenten verdovende middelen bij hem aan. Hiervoor is hij in verzekering gesteld. Ook voor het rijden onder invloed (onbekend hoeveel ug/ls) en het onnodig veroorzaken van geluid, is proces-verbaal opgemaakt.

Bedrijfsinbraak

VEENENDAAL Rond 00.50 uur kreeg de politie de melding dat er ingebroken was in een bedrijf aan de Waardgelder. Of er buit is gemaakt, is vooralsnog onduidelijk.

In de directe omgeving trof de politie drie mannen, in de leeftijd van 18 tot 20 jaar uit Amsterdam, in een auto aan. Zij hadden geen verklaring voor hun aanwezigheid op dit tijdstip op het bedrijventerrein. Bovendien hadden zij inbrekerswerktuig in de auto liggen. De politie heeft de mannen aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de inbraak en de betrokkenheid van de verdachten bij deze inbraak.