Politie Drenthe

Zondag

Emmen 17-04-2005

Onder invloed verkerende bestuurders aangehouden MEPPEL Het rijden zonder helm en de hoge snelheid, van een 25-jarige bromfietser uit Meppel, trok zaterdagnacht de aandacht van de politie. Op de Kruisstraat werd de man gecontroleerd en bekeurd voor het rijden zonder helm. Verder bleek de man nogal alcohol gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en blies 0.85 promille. Snelrecht werd toegepast. (05-132012)

HOOGEVEEN Vrijdagavond werd bij ene alcoholcontrole op de Pesserstrat een 42-jarige inwoonster van Fluitenberg aangehouden. Zij bleek gedronken te hebben en blies aan het bureau 0.6 promille. Afgedaan met snelrecht. (05-131959)

EMMEN Een 38-jarige bestuurder uit Emmen werd vrijdagavond bij een controle op de Prinsenlaan, betrapt met 1. 2 promille alcohol in zijn bloed. De man is aangehouden en verhoord aan het bureau. Snelrecht werd ook in deze toegepast. (05-131973)

NIEUW AMSTERDAM Bij een controle op de Verlengde Herendijk werd in de nacht van zaterdag op zondag een 32-jarige bestuurder uit Erm aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies aan het bureau 0.6 promille. Hij is verhoord en snelrecht werd toegepast. (05-132003)

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag werd op het Zuidenveld een 22-jarige man uit Assen aangehouden. Bij de controle was gebleken dat hij teveel gedronken had. Hij blies na aanhouding 1.3 promille. De man heeft na verhoor een dagvaarding meegekregen. (05-132008)

Diefstal siervelgen
COEVORDEN Bij een bedrijf aan de Monierweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag geprobeerd een auto te stelen. De auto was opengebroken en geprobeerd was de auto van het stuurslot te krijgen. Uiteindelijk zijn de daders aan de haal gegaan met de siervelgen en banden van de VW Golf. Aan andere autos, die op het terrein stonden, waren meerdere vernielingen gepleegd. (05-131802)

Onderzoek naar inbraak in woning
KLAZIENAVEEN De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Pollux. Tijdens de afwezigheid van de bewoners op de zaterdagavond zijn de inbrekers, door het forceren van een ruit, in de woning gekomen. Diverse ruimten in de woning werden doorzocht. Vermist worden enkele sieraden en een kluisje met een bedrag aan geld. (05-132022)

Politie houdt winkeldief aan
EMMEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 46-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden. Door getuigen was gezien dat de man iets uit een winkel aan de Wolfsbergenweg had meegenomen en onder het hek had doorgeschoven. Personeel en getuigen hebben geprobeerd de man aan te houden, maar deze wist te ontkomen. Op de Heidelaan kon de politie de man aanhouden. Hij bleek een batterijen oplader gestolen te hebben. De man is verhoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-131906)

Boete voor trap tegen politieauto
BEILEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige man uit Beilen beboet met een bedrag van 130,-. De man liep langs een geparkeerde politieauto en trapte er vol tegenaan. Hij is aangehouden en verhoord. Naast de boete moet hij ook de schade betalen. (05-132025)

Onderzoek naar zware mishandelingen
EMMEN Zaterdagavond is aan de Haagjesweg een 43-jarige inwoner van Emmen zwaar mishandeld en in bewusteloze toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens getuigen zou de man geplast hebben tegen speeltoestellen op het schoolplein, waarna hij door een nog onbekend persoon of meerdere personen geslagen en geschopt zou zijn. De politie is bezig met het onderzoek. (05-131952)

BEILEN Zaterdagavond is aan de Kruisstraat een 17-jarige jongen uit Beilen zwaar mishandeld. Hij is met verwondingen aan het hoofd en mogelijk een herenschudding opgenomen in het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Er is geen duidelijkheid over de toedracht en daders. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. (05-131975)

Brand in bedrijfspand
HOOGEVEEN Zaterdagmiddag tegen kwart voor vier brak er brand uit in een voormalig bedrijfspand aan de Griendtsveenweg. Door de brand ontstond er een sterke rookontwikkeling. De brandweerkorpsen van Hoogeveen, Zuidwolde en Ruinen bestreden met grootmaterieel de brand. Zij zijn tot laat in de avond bezig geweest om de brand meester te worden en na te blussen. Een sloopbedrijf heeft het deels ingestorte bedrijf verder gesloopt. De Griendtsveenweg is al die tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Omwonenden zijn middels een brief van de gemeente op de hoogte gesteld van de afloop van de brand. (05-131923)

Woning afgebrand
HAVELTE Zaterdagavond net even voor zeven uur, werd brand ontdekt in een woning aan de Kosterijstraat. Dit is het voormalige restaurant De Hilde. De bewoners wisten zich op tijd in veiligheid te brengen. Ondanks de inzet van meerdere brandweerkorpsen, brandde het pand tot de grond toe af. De technische recherche zal een onderzoek instellen. (05-131966)

Mannen met drugs aangehouden
MEPPEL In een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein zijn in de nacht van zaterdag op zondag 3 mannen aangehouden. De uit Zwolle afkomstige mannen, in de leeftijd van 19 en 21 jaar, worden ervan verdacht in het bezit geweest te zijn van drugs c.q. het dealen daarvan. Bij fouillering van de mannen werden in totaal bijna 70 XTC pillen aangetroffen, alsmede diverse zakjes met poeder. Onderzoek zal nog uit moeten wijzen of dit ook drugs zijn. De mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek. (05-132018)

Meerdere bekeuringen
MEPPEL Tijdens diverse controles in de nacht van zaterdag op zondag zijn in Meppel en Westerveld, 15 bekeuringen uitgeschreven. Deze werden gemaakt voor het niet hebben van de juiste verlichting (6x), het rijden door rood licht (1x), snelheid en gladde band van een bromfiets (1x), het niet dragen van een helm (1x), het onjuist voeren van een kentekenplaat (1x), het foutief parkeren (2x) en voor wildplassen (3x). (05-132057)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
Ernest Zinsmeyer, tel.: 06-22662875, zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 08.00 uur overnemen.