Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 17 april 2005

Zakkenrollen

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag omstreeks het middaguur werd een 54-jarige vrouw uit Bergen op Zoom tijdens het winkelen van haar portemonnee bestolen. In de portemonnee bevonden zich onder meer enkele pinpassen. Door de supermarkt, waar zij op dat moment was, werd de vrouw direct in de gelegenheid gesteld haar pinpassen te blokkeren. Het bleek echter al te laat: de vrouw hoorde tijdens het telefoongesprek met de bank dat met haar pinpas reeds 1000 euro was opgenomen bij een geldautomaat. Het risico bestaat dat de dader de pincode heeft kunnen afkijken toen de vrouw korte tijd eerder enkele rookwaren kocht. De politie waarschuwt nogmaals dat het belangrijk is bij het invoeren van de pincode de handeling goed af te schermen, zodat het voor mensen met kwade bedoelingen onmogelijk is de code af te kijken.

Auto vernield door stenengooiers

BERGEN OP ZOOM: Een 30-jarige man uit Bergen op Zoom meldde zich zaterdagmiddag hevig geschrokken bij het politiebureau. De man had omstreeks 15.45 uur met zijn personenauto over de A58 gereden, komende vanuit de richting Roosendaal, toen door twee jongeren vanaf het viaduct bij de Ruijtershoveweg stenen werden gegooid. Een van de stenen kwam terecht op de motorkap en door de voorruit van de personenauto. Zowel de ruit als de motorkap raakten zwaar beschadigd. De man schrok zo dat hij zijn auto niet op de rijbaan hield en bijna in botsing kwam met een medeweggebruiker. Deze wist echter tijdig uit te wijken. De politie hoopt dat deze bestuurder, of andere getuigen, zich willen melden bij de politie.

Auto slaat over de kop: 5 Polen ongedeerd

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur zagen politiemensen, die poolshoogte gingen nemen naar aanleiding van een eventuele stenengooier, langs de rijksweg A58 een auto op de kop liggen. Wonder boven wonder was geen van de vijf inzittenden, allen Polen, gewond. De 47-jarige bestuurder reed vanuit de richting Halsteren de Rijksweg A58 op in de richting Roosendaal, toen in de bocht het voertuig begon te glijden. De bestuurder verloor de macht over het stuur en kwam in de berm terecht, waarna het voertuig over de kop sloeg. De auto was total loss.

Auto in brand

OSSENDRECHT: In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie kort na middernacht de melding dat zich op de Langeweg een brandende auto bevond. Uit onderzoek bleek het een Mercedes cabrio te zijn, voorzien van een Belgisch kenteken. De auto bleek te zijn gestolen tijdens een woning inbraak in het Belgische Zandvliet. De politie in België heeft een onderzoek ingesteld.

Zakkenrollerij

HOOGERHEIDE: Zaterdagmiddag werd omstreeks 13.00 uur in een supermarkt in Hoogerheide een 64-jarige vrouw uit Hoogerheide van haar portemonnee beroofd. In de portemonnee bevond zich geld, maar ook enkele klantenkaarten. De vrouw zal aangifte van de diefstal doen bij de politie.

Dronken automobilist botst tegen boom

RUCPHEN: Zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur reed een 40-jarige Roosendaler op de Zundertseweg tegen een boom. Twee politiemensen waren, in hun vrije tijd, toevallig getuige van het ongeval, gingen direct op de automobilist af en schakelden de dienstdoende collegas in. Al snel bleek de man iets te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij sloot de auto af en liep weg. De ter plaatse gekomen politiemensen hadden de man echter, op aangeven van hun vrije collegas, snel opgespoord en hielden de man aan terzake het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Uit de blaastest kwam een uitslag van 495 ug/l naar voren. De man kreeg een bekeuring voor het rijden onder invloed en kreeg tevens een rijverbod van 5 uur opgelegd. Zijn auto is total loss.

Fietser met kind aangereden door automobiliste

ROOSENDAAL: Zaterdagmiddag werd kort voor 16.00 uur een 51-jarige man uit Roosendaal, die zich met een 2-jarig meisje op de fiets bevond, aangereden door een 83-jarige automobiliste uit Roosendaal. De vrouw reed met haar auto de rotonde aan de Laan van België op en zag daarbij de fietser over het hoofd. De fietsende man kwam met het kind ten val. Zij werden per ambulance naar het Sint Franciscusziekenhuis overgebracht. Uit onderzoek bleek dat beiden niet gewond waren geraakt, waarna ze weer huiswaarts konden keren.

Automobilist rijdt tegen boom

ROOSENDAAL: Zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur reed een 24-jarige automobilist uit Sprundel, komende vanuit de Gastelseweg en rijdend in de richting van de Belder, in een haakse bocht tegen een boom. Gezien het sporenpatroon en het feit dat de boom behoorlijk ontveld is, gaat de politie ervan uit dat de automobilist te hard gereden heeft en de macht over het stuur is verloren, waarna hij rechtdoor tegen de boom is gereden. Het kentekenbewijs van de auto werd ingenomen in verband met de schade aan het voertuig. Daarnaast heeft de politie in eerste instantie zelf de nodige provisorische handelingen verricht om de boom te redden en later via de gemeente professionals ingeschakeld voor de boom.

Automobilist (37) gewond na aanrijding

WOUWSE PLANTAGE: Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur deed zich een eenzijdig ongeval voor aan de Kuilweg. Een 37-jarige automobilist uit Wouw reed met zijn auto in de richting van de Julianaweg, toen hij de macht over het stuur verloor en tegen een boom reed. De bestuurder werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en daar ter observatie opgenomen. Hij heeft letsel aan zijn buik opgelopen. Zijn kentekenbewijs werd ingevorderd in verband met de schade aan het voertuig.

Auteur: Manon Ostendorf