Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 17 april

Alkmaar 17-04-2005 - 14.30 uur

Geld en waardepapieren gestolen uit woning

Wieringerwerf, zaterdag 16 april 2005.

Zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur heeft een onbekende geld, bankpassen en andere waardepapieren weggenomen uit een woning aan de Brinkweg. De bewoner waren op het moment van de diefstal aan het werk in de tuin rondom de woning. De dief is vermoedelijk dan ook binnen gekomen via een niet afgesloten deur.

De politie wordt de afgelopen twee weken regelmatig geconfronteerd met dit soort diefstallen. Kennelijk zoeken de dieven woningen uit waarvan de bewoner op dat moment aan het werk is in de tuin waardoor men minder aandacht heeft voor de omgeving rondom het huis. De politie adviseert in dat geval om deuren die vanaf de werkplek niet zichtbaar zijn, af te sluiten en alert te blijven op vreemden die zich in de omgeving van de woning ophouden.

Verkeerscontrole

Alkmaar, zaterdag 16 april 2005.

Zaterdagmiddag werd tussen 11.00 en 13.00 uur een roodlichtcontrole gehouden op de kruising van de Nieuwe Schermerweg met de Rijnstraat. Tijdens deze controle werden 26 bestuurders bekeurd.

Geld en spelcomputer uit woning gestolen.

Den Helder, zaterdag 16 april 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Middelzand. Vermoedelijk is men in de woning gekomen middels de hengelmethode waarbij via de brievenbus met behulp van een haak de deur wordt ontsloten. Vanuit de woning werd een portemonnee met geld, een bankpas en een spelcomputer weggenomen.

Snelheidscontrole

Schagen / Slootdorp, zaterdag 16 april 2005.

Zaterdagmiddag werd op de Westerweg in Schagen en de Slootweg in Slootdorp gecontroleerd op de snelheid van weggebruikers. Voor deze overtreding werden 9 bestuurders bekeurd. Een 29-jarige bestuurder van een personenauto uit Zwaag moest zijn rijbewijs inleveren. Hij reed over de Slootweg waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/u. Zijn snelheid werd geklokt op 144 km/u. Een overschrijding met meer dan 50 km/u betekent dat het rijbewijs wordt ingevorderd. Naast de snelheidsovertredingen werden nog drie bestuurders bekeurd omdat zij her rode verkeerslicht negeerden.

Drie gewonden bij aanrijding.

Schoorl, zaterdag 16 april 2005.

Zaterdag aan het eind van de middag vond een aanrijding plaats op de Rijksweg N9 in Schoorl waarbij drie personen gewond raakten. De bestuurder van een personenauto, een 41-jarige man uit Anna Paulowna reed over genoemde weg, komende uit de richting van Den Helder. Door tot nu toe onbekende oorzaak stuurde de man plotseling naar links en kwam daarbij terecht op het weggedeelte bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. Vervolgens kwam hij frontaal in botsingen met een auto die uit tegenovergestelde richting naderde en werd bestuurd door een 39-jarige man uit Den Helder. In deze auto zat als passagier een 38-jarige vrouw uit Den Helder. Alle bij de aanrijding betrokken personen raakten gewond. De bestuurder van de auto die vanuit de richting Alkmaar naderde zat bekneld in zijn auto. Hij is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij en de bij hem in de auto zittende vrouw zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Zij konden na behandeling van hun verwondingen weer naar huis. De man uit Anna Paulowna is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen.

Computer uit woning gestolen.

Den Burg, zaterdag 16 april 2005.

Zaterdag tussen 10.00 en 18.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Bernhardlaan. Men kwam in het huis door eerst over een schutting te klimmen en vervolgens een raam in één van de toegangsdeuren te vernielen. Vervolgens werd vanuit de woning een laptop computer weggenomen. Het is niet bekend of er nog meer goederen zijn weggenomen.

Rijden onder invloed van alcohol.

Zaterdagavond en in de daarop volgende nacht werden wederom een aantal weggebruikers betrapt op het gebruik van alcohol. Zij hadden meer gedronken dan de wettelijk toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Twee van deze bestuurders bleken veroorzakers te zijn van een aanrijding. Het trieste resultaat van de afgelopen 24 uur.

Warmenhuizen

Zaterdagavond zag een medeweggebruiker een, naar later bleek 30-jarige Poolse man met zijn auto rijden over de Rekerkoogweg. Gezien het onzekere rijgedrag vermoedde deze getuige dat de bestuurder mogelijk alcohol had gedronken en belde de politie. De verdacht probeerde aan een controle te ontkomen door zijn auto te parkeren in een boeren schuur. Dit werd echter gezien door de getuige. Hierop kon de bestuurder worden aangehouden. Hij blies 740 ug/l. Een hoeveelheid die leidde tot de invordering van het rijbewijs van deze bestuurder.

Middenmeer

Zaterdagavond werd op de Alkmaarseweg een 46-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden omdat alcoholgebruik werd geconstateerd. Hij blies 420 ug/l.

Den Helder

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 34-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij reed als bestuurder van een personenauto over de Molenstraat. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 640 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Later in die nacht werd een 24-jarige vrouw uit Noord-Scharwoude aangehouden. Zij reed met haar auto over de Gravenstraat. Ook bij haar werd alcoholgebruik geconstateerd. Zij blies 470 ug/l.

Dirkshorn

In dezelfde nacht werd op de Oosterdijk een 23-jarige Alkmaarder als bestuurder van een personenauto betrapt op overmatige alcoholgebruik. Hij blies 435 ug/l.

Bovenkarspel

In de nacht van zaterdag op zondag, kort na 02.00 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op het Nassaupark. De 18-jarige ( ! ) bestuurder van een personenauto verloor, mogelijk door alcoholgebruik de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. Bij controle bleek alcoholgebruik. De bestuurder blies 440 ug/l. Er was alleen sprake van materiële schade.

Alkmaar

Ook in Alkmaar waren dronken bestuurders betrokken bij een aanrijding op de kruising Steve Bikoweg met de Kogendijk. De bestuurder van een fiets, een 23-jarige Alkmaarder, naderde de kruising via de Kogendijk en negeerde het rode verkeerslicht. Op de kruising werd hij aangereden door een personenauto bestuurd door een 39-jarige man uit Den Helder. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen. Zowel de fietser als de autobestuurder hadden alcohol gebruikt. De autobestuurder blies 260 ug/l. Van de fietser is een hoeveelheid bloed afgenomen waaruit moet blijken of hij een strafbare hoeveelheid alcohol heeft gedronken.

Zuid-Scharwoude

Later in deze nacht werd op de Dorpsstraat een 20-jarige vrouw uit Zuid-Scharwoude aangehouden. Zij bestuurde een personenauto terwijl ook bij haar alcoholgebruik werd geconstateerd. Zij blies 515 ug/l.

Den Burg

Tot slot werd in deze nacht een 24-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Burg op de Keesomlaan aangehouden in verband met alcoholgebruik. Hij blies 515 ug/l.

Sieraden en geld gestolen

Alkmaar, zaterdag 16 april 2005.

Zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Kajakstraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werd een aantal sieraden en geld weggenomen. Ook mist de bewoner een LCD-televisie.

Twee mannen aangehouden na mishandeling

Tuitjenhorn, zondag 17 april 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen van 22 en 23 jaar en afkomstig uit Alkmaar aangehouden omdat zij worden verdacht van een mishandeling van vier personen die kort daarvoor plaats vond op de Dorpsstraat. De mishandeling werd gepleegd door in totaal vier personen. De verdachten waren weggereden in een personenauto die werd aangetroffen op de Oosterdijk in Dirkshorn. De politie trof in de auto de bestuurder en één inzittende aan. Waar de andere twee verdachten zijn gebleven is op dit moment nog niet duidelijk. Ook hun identiteit is op dit moment nog niet bekend. De in de auto aangetroffen mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en voor verder onderzoek ingesloten. Waarom de verdachten de mishandeling pleegden is niet duidelijk. De slachtoffers variëren in de leeftijd van 31 tot 42 jaar en zijn allen afkomstig uit Tuitjenhorn. Niemand raakte ernstig gewond.

Autos uitgebrand.

Alkmaar, zondag 17 april 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.30 uur bleek dat een auto in brand stond op de Hermelijnkoog. De brandweer heeft het vuur geblust. De auto is volledig uitgebrand.

Kort daarop werd brand ontdekt in een auto die geparkeerd stond op de Negen Sneesweg (Geestmerambacht). Ook deze auto werd volledig vernield door het vuur.

Ruim een uur later werd een brandende auto aangetroffen op de Wielingenweg. Ook hier brandde de auto volledig uit.

Haast gelijktijdig met deze laatste brand werd een autobrand gemeld op de Kooikerstraat. Hier brandde een auto uit die geparkeerd stond op een parkeerterrein. Twee naast deze auto geparkeerde autos werden door het vuur beschadigd.

In alle gevallen kon het ontstaan van de brand niet worden vastgesteld. De politie stelt een onderzoek in waarbij de mogelijkheid van brandstichting niet wordt uitgesloten. Voorts is (nog) niet bekend of er verband gelegd kan worden tussen de verschillende branden en mocht er sprake zijn van brandstichting of deze dan mogelijke gepleegd zijn door dezelfde dader(s).

Jong geleerd, oud gedaan

De Cocksdorp, zondag 17 april 2005.

Jong geleerd, oud gedaan moet een 54-jarige man uit De Cocksdorp hebben gedacht toen hij zondagmorgen zijn 15-jarige zoon autorijles gaf op de Hollandseweg. Hij had echter pech dat één en ander werd gezien door een surveillerende agent. Vader vond dat een rijlesje op zondagmorgen wel kon. Tenslotte is het op zondagmorgen rustig en reed zijn zoon ook wel eens op een landbouwtractor, dus helemaal onkundig was hij volgens zijn vader niet. De agent bleek niet de vermurwen en bekeurde zowel de 15-jarige jongen als zijn vader.