Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 17 april 2005

Politie bekeurt 10x en houdt 4 verdachten aan in centrum Breda

BREDA: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 10 bekeuringen uitgedeeld aan stappers in de binnenstad. Zes binnenstadbezoekers kregen een bon voor fout parkeren, een bromfietser werd bekeurd voor rijden zonder helm én zonder bromfietscertificaat en een wildplasser, die in eerste instantie voor de politie wist te vluchten, werd korte tijd later aam de Vismarktstraat toch herkend en klemgereden door een biker. Omdat hij ook geen identiteitsbewijs kon tonen, kreeg hij twee bekeuringen van ieder 50 euro.

Na sluiting van de nachtcafés dacht een politieman iemand te zien lopen, die was gesignaleerd als aan te houden persoon. Deze man is aan de Haven aangehouden. In eerste instantie verliep de aanhouding rustig, maar toen een 21-jarige vriend van de verdachte zich zowel fysiek als verbaal met de aanhouding begon te bemoeien, escaleerde de situatie. De vriend liet zich niet door de politie overtuigen om weg te gaan en om de veiligheid te kunnen waarborgen van de politiemensen, die de aanhouding verrichten, heeft de 21-jarige man van te hulp geschoten politiemensen enkele tikken met de wapenstok gekregen, waarna hij kon worden aangehouden. Een andere man, een 22-jarige Bredanaar, gooide stenen naar de politie ten tijde van de aanhouding en werd eveneens aangehouden. In de loop van de nacht volgde nóg een aanhouding van een 19-jarige Bredanaar, die naar aanleiding van de aanhouding verhaal ging halen op het politiebureau aan het Chasséveld. Toen de man de dienstdoende politiemensen begon uit te schelden, werd ook hij aangehouden. Omdat hij behoorlijk veel verzet pleegde bij het overbrengen naar het cellencomplex, moest deze verdachte aan de voeten worden geboeid.
Bij de voorgeleiding van de eerste verdachte bleek tenslotte dat niet de verdachte, die gesignaleerd stond, maar zijn broer was aangehouden. De man is toen onmiddellijk in vrijheid gesteld. De andere drie zitten nog vast voor verhoor, maar zullen naar verwachting zondag in de loop van de dag op vrije voeten worden gesteld.

Politie stelt onderzoek in naar drugs en houdt vier jongeren aan

ETTEN-LEUR: Vrijdagavond heeft de politie een inval gedaan in een woning in Etten-Leur. De politie had het vermoeden dat zich in de woning jongeren zouden bevinden, die verdovende middelen gebruikten. Na klachten vanuit de woonomgeving over de overlast die grote groepen jongeren veroorzaakten, die deze woning bezochten, ging de politie tot actie over. Tijdens de doorzoeking van de woning, in aanwezigheid van de Officier van Justitie en de Rechter Commissaris, werden door de politie twee 17-jarige jongens uit Etten-Leur, een 17-jarige jongen uit Sprundel en een 17-jarige jongen uit Hoeven aangehouden. In de woning werden verdovende middelen (vermoedelijk speed, XTC en wiet) aangetroffen, die door de politie in beslag werden genomen. De politie zet een onderzoek voort.

Politie bekeurt onverzekerde automobilist met verlopen APK

FIJNAART: In de nacht van zaterdag op zondag werd omstreeks 00.30 uur een 21-jarige man uit Dinteloord bekeurd voor het rijden zonder verzekering en met een verlopen APK. Zijn passagier kreeg een bekeuring, omdat hij g een identiteitsbewijs kon tonen.

Vernieling

FIJNAART: In de nacht van zaterdag op zondag werd omstreeks 3.45 uur aan de Voorstraat de deur van het voormalig postkantoor vernield. Iemand heeft met een ijzeren staaf de ruit in de deur kapot geslagen. Het pand wordt momenteel bewoond door iemand van een anti-kraakgroep. De bewoner doet langs de digitale weg (via internet) bij de politie aangifte van de vernieling.

Politie bekeurt 5 personen voor betreden van verboden terrein

ZEVENBERGEN: In de nacht van zaterdag op zondag zagen politiemensen omstreeks 4.15 uur dat zich op het bouwterrein van de Molenberg twee personen bevonden. De 28-jarige en 33-jarige mannen uit Zevenbergen werden door de politie aangehouden. Bij nader inzien bleken zich nog drie personen (twee meisjes van 14 jaar uit Zevenbergen en Rotterdam en een 28-jarige man uit Zevenbergen) op het terrein te bevinden, die vrijwillig zijn mee gegaan naar het politiebureau. Allen werden bekeurd voor het betreden van verboden terrein.

Auteur: Manon Ostendorf