1e persbericht van zondag 17 april 2005

Eindhoven 17-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerijen ontmanteld

De politie heeft zaterdagmiddag in een woning aan de Berliozlaan een hennepkwekerij ontmanteld. De 25-jarige bewoonster had op de zolder van haar woning een hennepkwekerij met 408 planten. De planten zijn vernietigd en de benodigde apparatuur is in beslaggenomen. De elektriciteit werd illegaal afgetapt.Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie ontdekte zaterdagavond rond 21.45 uur in een woning aan de Koningskinderen in Eindhoven een hennepkwekerij. Politieagenten hadden een melding gekregen dat er in de woning werd ingebroken. De tuindeuren bij de woning stonden open. Toen de agenten polshoogte namen ontdekten ze op de zolder drie grow-boxen met 39 hennepplanten. De hennepplanten zijn vernietigd en de benodigde materialen zijn in beslaggenomen. Tegen de bewoner, een 32-jarige Eindhovenaar, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Beroving

Een 20-jarige Eindhovenaar is zaterdag rond 4.00 uur op de Kloosterdreef beroofd van zijn gsm. De man was met zijn vriendin met de fiets op weg naar huis. Hij werd op de Kloosterdreef door twee mannen op een paarse Honda Wallaroo afgesneden. Het slachtoffer moest van de twee zijn bezittingen afgeven. Toen hij dat niet deed werd zijn kleding onderzocht en pakten de mannen zijn telefoon af.

Helmond: Voetbal wedstrijd ontaardt in ruzie

Zaterdagmiddag rond16.15 uur kregen twee zaalvoetbalteams ruzie tijdens een voetbalwedstrijd in een sporthal aan de Watermolenwal. Het betrof een Helmondse groep en een Eindhovense groep jeugd. De ruzie ontstond nadat de Helmondse ploeg door de scheidsrechter werd gediskwalificeerd. Tijdens de vechtpartij die ontstond werd een persoon licht gewond vermoedelijk door iemand die een mes bij zich had. De politie heeft in samenwerking met een jongerenwerker die groepen gescheiden en naar huis gestuurd. Een aantal jongeren waren al via de nooduitgangen verdwenen. Niemand van de aanwezigen wilde aangifte doen.

Asten: Drugs

Zaterdagavond is in de Kerkstraat in een horecazaak een 19-jarige man uit Someren aangehouden. Hij werd in de zaak door personeel betrapt met XTC en aan de politie overgedragen. Hij bleek in het bezit van 23 XTC pillen. De drugs zijn in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Verkeersongeval

Een 19-jarige vrouw is zaterdag rond 15.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A58 onder de gemeente Oirschot. Ze zat in de auto bij een 20-jarig Tilburger. Hij haalde een voor hem rijdende auto in, bestuurd door een 52-jarige Helmondse, en ging daarna te snel naar rechts en raakte de auto van de Helmondse. De auto van de Tilburger ging over de kop. Hij en de vrouw werden uit het voertuig geslingerd. De vrouw liep daarbij gebroken wervels op en is naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder liep alleen kneuzingen op. De Helmondse bleef ongedeerd. De politie heeft het rijbewijs van de Tilburger ingenomen vanwege verkeersgevaarlijk gedrag. Hij was daarvoor al vaker door de politie gewaarschuwd.

Deurne: Buurvrouw smijt met hondenpoep

Een burenruzie op de Maassingel in Deurne liep zaterdagmiddag uit de hand toen een 48-jarige vrouw een emmer hondenpoep bij haar buren naar binnen gooide. Ze had ruzie vanwege geluidsoverlast van hun klussende buren. De boze vrouw belde bij haar buurvrouw (28) aan en toen de deur geopend werd smeet ze een emmer hondenpoep de hal in. De politie heeft de boze buurvrouw aangehouden en op het politiebureau is proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Ook zal de ontstane schade op haar verhaald worden.

Son: Twee verdachten aangehouden na diefstal uit kunstwerk

Zaterdagmiddag rond 14.20 uur zijn op Ekkersrijt in Son twee Eindhovenaren van 17 en 19 jaar oud aangehouden. De twee worden verdacht van diefstal van geluidsboxen uit een kunstwerk dat op het industrieterrein aan de 5600 staat. Daaruit werden geluidsboxen gestolen en vernielingen aangericht. De twee waren met een bromfiets en in de buddyseat van de brommer was een geluidsbox verstopt. De twee Eindhovenaren zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.