2e persbericht van zondag 17 april 2005

Eindhoven 17-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Meisjes beroofd

Zaterdagavond rond 23.00 uur zijn op de Boutenslaan twee meisjes , 15 en 16 jaar oud, beroofd door een groep van vijf mannen. De meisjes fietsten door het tunneltje richting Jacob van Maerlandlaan. Voor hen liepen vijf mannen. Die deden gelijktijdig een capuchon op en hielden de meisjes tegen. Ze moesten hun geld en telefoon afgegeven. Een van de mannen had een zilverkleurig vuurwapen in zijn handen en alle mannen droegen een bivakmuts. De meisjes hebben een telefoon en een portemonnee met tien euro afgegeven.

Eindhoven: Vijf mannen opgepakt na poging diefstal

De politie heeft zondag om 1.00 uur op Grasland vijf mannen aangehouden. In de omgeving van de Grasmat werden door buurtbewoners enkele mannen in trainingspakken gezien die zich verdacht ophielden bij een bouwterrein. De politie trof daar een aanhanger met negentien rollen dakleer aan, vermoedelijk gestolen uit in aanbouwzijnde woningen. Er vluchtten enkele mannen de brandgangen in. Een van hen werd direct aangehouden. Op Grasland troffen de agenten een auto die juist wegreed. In de auto zaten vier mannen uit te hijgen. In de auto vonden de agenten bivakmutsen, een scanner om de politie af te luisteren, portofoons, handschoenen en diverse telefoons. Drie mannen komen uit Utrecht en zijn 20, 22 en 27 jaar oud, een 28-jarige man kwam uit Tilburg en de jongste, een jongen van 16 is afkomstig uit Eindhoven. Ze zijn allemaal de cel in gegaan voor verder onderzoek. Hun auto is voor verder onderzoek in beslag genomen.

Eindhoven: Kinderen opgepakt na diefstal scooter

Zondag om 2.35 uur zijn in het Genderstraatje een meisje van 15 en een jongetje van 12 aangehouden. Dat gebeurde door de eigenaar van een scooter en enkele bezoekers van een horecazaak op de Markt. Daar zagen getuigen hoe drie personen, waaronder de aangehouden twee kinderen, een scooter weghaalden. De eigenaar werd gewaarschuwd en met enkele bezoekers werden de twee kinderen aangehouden. Een derde persoon wist te ontkomen. Van de scooter was het stuurslot opengebroken.Het meisje had een tang op zak en het 12-jarige jongetje een zakje weed. De twee kinderen zijn aan de recherche overgedragen.

Eindhoven: Dronken automobilist botst tegen drie autos

Een dronken automobilist is zondag om 5.00 uur in de Hofstraat met zijn auto tegen drie geparkeerde autos gebotst. De politie stelde een alcoholpromillage van ruim 1,2 bij de bestuurder, een 23-jarige Helmonder, vast. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man met drugs opgepakt

Zondag om 5.30 uur is op het Stationsplein een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Tijdens een controle door agenten bleek dat hij in het bezit was van vijftien bolletjes cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen de man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Diefstal auto

Zaterdagavond is in de Van Der Hartstraat een blauwe Toyota Landcruiser met het kenteken VX-VZ-03 gestolen.

Eindhoven: Drie mannen opgepakt na diefstal bord "bushalte"

Drie mannen, allen 18 jaar oud, uit Leende en Eindhoven zijn zondag om 5.45 uur in de Mathys De Layenslaan opgepakt nadat ze betrapt waren op de diefstal van een bord "bushalte" . Het bord werd door hen losgeschroefd bij een halte aan de Gemmastraat. Een van hen had een aantal steeksleutels op zak. Toen ze politieagenten zagen probeerden ze er van door te gaan maar ze werden in de kraag gevat. De drie zijn de cel ingegaan.

Helmond: Man aangehouden na inbraak in supporterscafé

Afgelopen nacht om 0.15 uur is in de Doctor Ledelstraat een 27-jarige Helmonder aanhouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een supporterscafé aan Sportpark de Braak. Daar werd een deur opengebroken en werden twee speelautomaten opengebroken. De verdachte had in het café niets buit kunnen maken. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Twee mannen aangehouden tijdens vechtpartij

De politie heeft zondag rond 1.10 uur tijdens een vechtpartij in de Lucas Gasselstraat een 38-jarige Helmonder en een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee mannen waren betrokken bij een vechtpartij tussen verschillende bezoekers van een café in de straat. De ruzie handelde om een schuld. Agenten zetten twee politiehonden in om de vechtenden te scheiden. De Eindhovenaar werd daarbij door een van de honden in zijn arm gebeten. Tegen de twee is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Verkeerscontrole

De politie heeft zaterdag bij een verkeerscontrole op de Bosrand in Geldrop 23 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen waren onder meer voor: het niet dragen van de autogordel, geen autopapieren bij zich hebben, losbreekreminrichting van de aanhanger niet in orde en geen geldige APK keuring.

Geldrop: Elf computers gestolen

Afgelopen nacht is ingebroken bij een bedrijf aan de Vincentiusstraat. De inbrekers forceerden een raam. Ook werd er geprobeerd een rolluik en een nooddeur open te breken. De dieven hebben elf computers en een gsm buit gemaakt.

Gemert: Vier gewonden bij verkeersongeval

Zondag om 0.45 uur zijn vier personen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Boekelseweg en Doonheide. Een 44-jarige automobilist uit Boekel had niet in de gaten dat enkele autos voor hem afsloegen, Doonheide op. Hij reed tegen de achterste auto die op zijn beurt weer tegen een voor hem rijdende auto reed. Vier inzittenden van die autos zijn met nek- en rugletsel naar ziekenhuizen in de regio gebracht. De betrokkenen komen uit Oss, Schaijk en Heesch.