Politie Zuid-Holland-Zuid

17/4 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

17-04-2005 - persberichten district II

IRRIRATIE OP DE WEG LEIDT TOT BOTSING
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft op zaterdagmorgen 16 april drie mannen aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Gorinchem en een 53-jarige en 22-jarige man uit Ridderkerk. De drie heren waren betrokken bij een verkeersongeval met materiële schade. De 27-jarige reed in een bestelbus op de A15. Voor hem reed de 53-jarige met zijn 22-jarige zoon als bijrijder. De twee bestuurders begonnen elkaar op de weg uit te dagen nadat de 53-jarige zijn middelvinger had opgestoken omdat de 27-jarige heel dicht op zijn auto reed. De automobilisten daagden elkaar uit met elkaar inhalen en afsnijden. Ook zou de 27-jarige hebben gezwaaid met een ringsleutel die hij in de auto had liggen. Bij een benzinestation gingen beiden eraf. De 27-jarige reed links van het benzinestation weer richting de oprit van de A15, de 53-jarige ging rechts langs het benzinestation. Maar bij het passeren van het benzinestation ging het mis. Daar komen beiden wegen weer bij elkaar. De autos van beiden knalden daar tegen elkaar. Hoe de aanrijding precies kon gebeuren, onderzoekt de politie. Na verhoor op het politiebureau zijn de drie heren weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AUTO IN BRAND
ALBLASSERDAM Een geparkeerde auto aan de Jan U. Smithof is in de nacht van zaterdag 16 april volledig uitgebrand. De brand werd opgemerkt door een voorbijganger die de politie belde. De brandweer bluste de brand. De autos die aan weerszijden van de brandende auto stonden, raakten ook zwaar beschadigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

CONFLICT
LEERDAM De politie heeft zaterdagmorgen 16 april een 36-jarige man en zijn 38-jarige vrouw uit Leerdam aangehouden. Dit gebeurde naar aanleiding van een conflict op een sportcomplex aan de Quirinus de Palmelaan. De 36-jarige man had daar een 39-jarige man in het gezicht geslagen na een conflict. De 38-jarige vrouw had op haar beurt de vrouw van het 39-jarige slachtoffer beledigd en bedreigd. De man kreeg na verhoor een dagvaarding mee naar huis. Zijn vrouw is ook na verhoor in vrijheid gesteld. Tussen haar en de vrouw van het slachtoffer wordt bemiddeld.

ONRUST BIJ VOETBALWEDSTRIJD
PAPENDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 16 april in Papendrecht twee 17-jarige jongens uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling. Tijdens een voetbalwedstrijd op een sportcomplex aan de Parkweg schopten en sloegen de twee een 15-jarige tegenspeler uit Papendrecht. De ambulance kwam ter plaatse en constateerde geen ernstig letsel. Wel had het slachtoffer erge hoofdpijn. De twee verdachten verklaarden dat er sprake was van gemeen en vals spel waardoor het uit de hand liep. De jongens zijn na verhoor heengezonden.

GEVAARLIJKE HONDEN IN BESLAG GENOMEN
WIJNGAARDEN De politie heeft vrijdag 15 april twee gevaarlijke honden in beslag genomen in Wijngaarden. Dit gebeurde aan het Westeinde. Het gaat om een rottweiler en een kruising tussen een labrador en een rottweiler. De bijtgrage honden terroriseerden de buurt al geruime tijd en hadden al verschillende dieren (dood)gebeten.