Politie Zuid-Holland-Zuid

17/4 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

17-04-2005 - persberichten district I

VERZET BIJ AANHOUDING
DORDRECHT De politie heeft vrijdagmiddag 15 april een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en verzet bij aanhouding. De verdachte zat in een auto op de Hart Nibbrigstraat. Surveillerende agenten roken een wietlucht uit de auto komen en ondervroegen de man. Hij zat wiet te roken. Toen zij hem uit de auto lieten stappen en hem wilden onderzoeken of hij verdovende middelen bij zich had, verzette hij zich hevig. De man moest met pepperspray in het gezicht gespoten worden om hem tot bedaren te krijgen. De verdachte is in verzekering gesteld.

KRAP BIJ KAS
DORDRECHT De politie heef vrijdagmiddag 15 april een 27-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in zijn woning aan de P.C. Hooftstraat. De man had bij een benzinestation op de A16 getankt zonder te betalen. Op basis van het kenteken wist de politie de eigenaar van de auto te traceren. De man bekende direct het feit tegenover de politie. Hij verklaarde krap bij kas te zitten. De man is met een dagvaarding heengezonden.

STEEKPARTIJ
DORDRECHT Op de Nolensweg heeft op vrijdagavond 15 april omstreeks 23.30 uur een steekpartij plaatsgevonden. Twee mannen die met elkaar optrokken die avond, kregen ruzie. Het gaat om een 39-jarige en een 42-jarige man uit Dordrecht. Beiden waren onder invloed. De ruzie mondde uit in een steekpartij waarbij de 39-jarige in de rug stak van de 42-jarige. Dit gebeurde met een schroevendraaier. De 42-jarige pakte de schroevendraaier af en stak ermee tegen het hoofd en bij het oor van de 39-jarige. Na onderzoek van de ambulance die ter plaatse kwam, bleken de verwondingen van beide mannen oppervlakkig te zijn en dus mee te vallen. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De schroevendraaier is in beslaggenomen.

RIJDEN MET ALCOHOL OP
DORDRECHT - De politie heeft in de nacht van 16 april een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij met teveel drank op autoreed. De man werd aangehouden op de Laan der Verenigde Naties. De politie voerde een routinecontrole uit. De man blies boven de streep. Hij kreeg een rijverbod van vier uur.

DORDRECHT Een 27-jarige man uit Dordrecht heeft in de nacht van zaterdag 16 april een rijverbod van 7 uur gekregen omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. De politie voerde een routinecontrole uit op de Mariastraat. De man blies ver boven de streep. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Het was niet de eerste keer was dat hij met teveel alcohol op auto reed.

UIT DE BOCHT GEVLOGEN
DORDRECHT Een 19-jarig meisje uit Zwijndrecht is in de vroege morgen van zaterdag 16 april gewond geraakt toen zij op de brug tussen Dordrecht en Zwijndrecht uit de bocht gevlogen was met haar auto. De vrouw kwam uit Zwijndrecht en wilde richting Dordt. Vermoedelijk had zij haar voertuig niet onder controle. Ze vloog uit de bocht en klapte met haar wagen tegen de geleiderail op de brug. Het slachtoffer werd door de brandweer uit de auto geknipt en met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

AANRIJDING
DORDRECHT Op de kruising S.M. Hugo van Gijnweg met de Talmaweg is vrijdagavond 15 april een opvallende politiewagen in botsing gekomen met een auto. Daarin zat een 22-jarige man uit Dordrecht. De politiewagen reed op de Hugo van Gijnweg en wilde op de T-kruising met de Talmaweg linksaf de Talmaweg op gaan. Uit tegenovergestelde richting op de kruising kwam op dat moment de 22-jarige in zijn auto. Een botsing was het gevolg. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, wordt nader onderzocht. Een 38-jarige agent die als bijrijder in het politievoertuig zat, heeft vermoedelijk een hersenschudding en werd die avond opgenomen in het ziekenhuis. De 22-jarige had last van pijn op de borst maar mocht na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. De bestuurder van het politievoertuig kwam met de schrik vrij. Beide wagens hadden materiële schade.

BAL OP DE WEG LEIDT TOT AANRIJDING
DORDRECHT Een 15-jarige jongen uit Dordrecht is vrijdagmiddag 15 april gewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden op de kruising Vogelplein/Sperwerstraat. De jongen was aan het voetballen op het Vogelplein toen de bal per ongeluk te hard werd weggeschoten en op de weg terecht kwam. Op dat moment reed een 19-jarige man in de auto over het Vogelplein en wilde linksaf slaan de Sperwerstraat in. Hij reed echter over de bal heen en verloor daardoor de macht over het stuur. De automobilist reed tegen het jongetje aan dat op de stoep stond te wachten tot de weg vrij was om zijn bal te pakken. De ambulance kwam ter plaatse. De jongen had geen ernstige verwondingen.

FIETSER RIJDT TEGEN STILSTAANDE AUTO
DORDRECHT Een 15-jarige jongen uit Dordrecht is vrijdagmiddag 15 april licht gewond geraakt toen hij frontaal tegen een stilstaande auto reed op de Brouwersdijk. Een 49-jarige vrouw stond met haar auto op de fietsstrook stil om haar voertuig in te parkeren. De jongen wilde langs het voertuig en keek om deze reden eerst achterom naar het overige verkeer. Op het moment dat hij weer voor zich keek, knalde hij tegen de achterkant van de auto aan. De gehele achterruit van de auto lag er uit. De jongen had verwondingen aan zijn gezicht en werd naar het ziekenhuis gebracht.

VERDACHT VAN VERKOOP HARDDRUGS
DORDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 16 april een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op verdenking van de verkoop van harddrugs. Op 12 april j.l. werd door surveillerende agenten gezien hoe de verdachte op de Jozef Israelstraat iets overhandigde aan een 31-jarige man. Deze man werd later door de politie staande gehouden. Het bleek dat hij een bolletjes cocaïne bij de jongen had gekocht. De politie trof de verdachte tiener zaterdagmiddag op de Jacob Marisstraat en herkende hem direct. Daarop werd hij aangehouden en in verzekering gesteld. De jongen wordt dinsdag 19 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.

GESNAPT VOOR HET POLITIEBUREAU
DORDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 16 april een 42-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man parkeerde zijn auto in een parkeervak voor het politiebureau aan de P.A. Genestetstraat. Agenten sloegen gade hoe de man een flesje pakte en er uit dronk. Het vermoeden bestond dat het om alcohol ging. Agenten zijn naar de man toe gelopen en vroegen hem of hij van plan was te gaan rijden. De man antwoordde bevestigend. Daarop werd de man een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij ver boven de streep blies. De man werd direct aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 7 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft zondagmorgen 17 april een 55-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De politie kreeg de melding dat een vrouw in een woning aan de Tak van Poortvlietstraat geslagen zou zijn door haar man. De 64-jarige vrouw heeft aangifte van mishandeling gedaan. De man is ingesloten.

ONGEVALLEN DOOR DRANK OP A16
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van zondag 17 april een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van doorrijden na een eenzijdig ongeval. Tevens had de man gedronken. Een agent in burger zag zondagmorgen op de Spuiboulevard een auto voorbij komen waarvan de gehele voorkant in elkaar zat en er veel rook uit kwam. Hij besloot er achter aan te gaan. Op de Johan de Wittstraat stopte het voertuig en stapte de 39-jarige man uit die direct toegaf gedronken te hebben. De airbags in de auto waren ook uitgeklapt. De man verklaarde te zijn wezen stappen en bij de Drechttunnel op de A16 was hij tegen de vangrail gereden. Daarna is hij doorgereden. Het rijbewijs van de man is ingenomen. De auto is total-loss.

DORDRECHT Een 26-jarige man uit Tholen is in de vroege morgen van zondag 17 april op de A16 met zijn auto tegen de vangrail gebotst en daarna in de sloot beland. De man zat met teveel drank op achter het stuur. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij in slaap gevallen was achter het stuur. De man wist op eigen kracht uit het voertuig te komen. Hij raakte niet gewond. De man blies wel ver boven de streep. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en het rijbewijs van de man is ingenomen.