Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg(17 april)

TILBURG, 17 april 2005

Man aangehouden voor mishandeling na aanrijding
TILBURG - Zaterdagmiddag 16 april is een 25-jarige Tilburger aangehouden voor het feit dat hij een 40-jarige plaatsgenoot een klap in zijn gezicht had gegeven. De mishandeling vond plaats in de Coba Pulskenslaan waar de twee Tilburgers met elkaar in aanrijding waren gekomen. Daarover ontstond een woordenwisseling waarbij de 25-jarige zijn handen ging gebruiken. Na de klap reed hij in zijn auto weg, maar kon even later door gewaarschuwde agenten op de Ringbaan-Zuid worden aangehouden.

Winkeldief aangehouden met hulp van burger
UDENHOUT Dankzij attent reageren van een 36-jarige man uit Breda, heeft de politie zaterdagmiddag 16 april in Oisterwijk een 16-jarige inwoner uit Oisterwijk kunnen aanhouden. De 16-jarige wordt er van verdacht dat hij samen met een andere man een zonnebril heeft gestolen in een winkel in Udenhout. De Bredanaar was ook in de winkel en vertrouwde de twee mannen niet. Toen de twee de winkel waren uitgegaan bleek dat er een zonnebril weg was. De Bredanaar aarzelde geen moment en ging achter het tweetal aan die er in een auto vandoor waren gegaan. Hij hield met zijn telefoon contact met de politiemeldkamer en kon zo agenten zijn richting uit krijgen. Via Udenhout ging het daarbij naar Oisterwijk waar de twee hun auto achterlieten in de Schout de Walestraat. Direct daarna kon een van de twee, de 16-jarige door agenten worden ingerekend. Tevens bleek dat de auto waarin de ctywee hadden gereden voorzien was van gestolen Belgische kentekenplaten.
De 16-jarige is voor nader onderzoek ingesloten.

Dronken buspassagier aangehouden
TILBURG - Een dronken 37-jarige Tilburger heeft zaterdag 17 april rond 20.00 uur op de Spoorlaan voor overlast gezorgd in een stadsbus. De man werd vervelend nadat de buschauffeur niet terug kon geven van een aangeboden 50-eurobiljet. Toen de man ook zijn medepassagiers lastig begon te vallen en nadat hij uit de bus was gezet ook andere busreizeigers was voor gewaarschuwde agenten de maat vol. De man is aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Man betrapt bij diefstal geld uit automaat
TILBURG Een 18-jarige Tilburger is zondag 17 april, rond 03.20 uur aangehouden toen hij probeerde geld te stelen uit een frituurautomaat op de Heuvelring. Bij de mensen van cameratoezicht was een melding van de diefstal binnengekomen, waarna twee agenten van het Biketeam snel naar de plek konden worden gedirigeerd. Die troffen de Tilburger terwijl hij nog met zijn hand in de automaat zat. De 18-jarige is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Fietsenrovers aangehouden
TILBURG Twee 19-jarige Tilburgers zijn zondag 17 april even na 03.30 uur aangehouden nadat ze op het NS Plein een 24-jarige plaatsgenoot van zijn fiets hadden beroofd.
De 24-jarige stond naast zijn fiets een broodje te eten toen de twee naar hem toekwamen en zijn fiets opeisten. Terwijl dat gepaard ging met bedreigingen wisten de twee de fiets uit de handen van de 24-jarige te trekken en ermee vandoor te gaan.
Ze kwamen echter niet ver, want inmiddels gewaarschuwde agenten wisten het tweetal op de Besterdring aan te houden. De fiets hadden ze al niet meer bij zich. Die hadden ze op het Pascalerf in de bosjes gegooid. Voor nader onderzoek zijn de twee naar het bureau gebracht en daar ingesloten.

Aangehouden voor vernielen ruit bushokje
TILBURG Zondagmorgen 17 april rond 04.00 uur sneuvelde een ruit van een bushokje aan de Spoorlaan op het moment dat daar een groepje van 5 jongeren in stond. Getuigen van dit voorval waarschuwden de politie en enkele agenten waren er snel bij. Een 20-jarige man uit Kaatsheuvel werd aangehouden als verdacht van het vernielen van de ruit. Een 27-jarige man uit de Moer werd aangehouden omdat hij bleef vervelen en agressief reageerde op de agenten en getuigen. Omdat hij weigerde te vertrekken is hij daarop aangehouden.

Automobilisten betrapt op alcoholgebruik
HILVARENBEEK Bij alcoholcontroles in Hilvarenbeek en Diesssen heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag 16/17 april in totaal 8 automobilisten bekeurd voor het feit dat ze met drank op achter het stuur zaten. Van twee automobilisten, een 19-jarige Tilburger en een 26-jarige man uit Bladel werd het rijbewijs ingevorderd. De hoeveelheid alcohol in de adem varieerde van 235 tot 625 ug/l. Op de Provincialeweg in Hilvarenbeek controleerden de agenten 38 bestuurders. Zes van hen hadden te veel gedronken. De controle werd daarop verplaatst naar de Beekseweg in Diessen waar ongeveer 100 automobilisten naar de kant werden gedirigeerd om te blazen. Hier gingen twee automobilisten in de fout.
Tegen alle betrapte chauffeurs, waaronder 2 vrouwen, wordt proces verbaal opgemaakt.

Auteur: Jan Clarijs