Ingezonden persbericht


Crash overschaduwt prima optreden Nick de Bruijn

Nick de Bruijn is afgelopen weekend zijn autosportcarrière met wisselend resultaat begonnen. Terwijl De Bruijn in zijn debuutrace als zesde werd afgevlagd om het 2005 Formule BMW ADAC kampioenschap op Hockenheim, kwam de 18-jarige coureur in de laatste manche niet aan de finish. Ondanks zijn onfortuinlijke touché heeft de inwoner van Vlaardingen laten zien dat hij zeker behoort tot één van de kandidaten voor de titel in de Rookie Cup .

Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de Formule BMW ADAC een vergelijkbare tegenhanger van het populaire Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap. Doordat alle races worden verreden in het voorprogramma van A-evenementen zoals de Formule 1 en de Deutsche Tourenwagen Masters, is de klasse automatisch voorzien van een brede (media)aandacht. De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dus dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes.

Uitkomende voor het team van Josef Kaufmann Racing, wist De Bruijn in de kwalificaties beslag te leggen op respectievelijk de zevende en tiende startpositie. Een solide start in race één bracht de huidige Europese Formule A-kartkampioen naar een keurige zesde plaats. Tijdens de afsluitende wedstrijd moest Nick de wedstrijd in de vijfde ronde voortijdig staken. In de Spitzkehre drukte Buemi de Fin Niemelä in de rondte. Niemelä rolde achteruit de baan weer op en kwam hard in aanraking met Nick de Bruijn. Beide wagens raakten daarbij te zwaar beschadigd om de race nog te kunnen vervolgen. Voor De Bruijn werd de schade nog erger toen hij werd weggesleept. De marshalls probeerden de wagen in veiligheid te brengen, maar doordat de ophangingen was afgebroken sprong de wagen als een dolle stier over de baan.

Nick: Dit weekend kende vele ups en downs. Doordat mijn kwalificaties op vrijdag letterlijk en figuurlijk in het water vielen, moest ik gisteren bij de start goed uitkijken niet slachtoffer te worden van het gebruikelijke gedrang in het middenveld. Mijn start ging echter prima en ik kon ook gedurende het verdere verloop van de race het tempo goed hooghouden. In mijn debuutrace werd ik uiteindelijk als zesde afgevlagd. In de tweede race kon ik het tempo prima volgen en had een boeiend gevecht met Buemi. Mijn wedstrijd werd echter abrupt verstoord door de crash met Niemelä, waardoor ik de wedstrijd voortijdig moest beëindigen. Ondanks deze crash heb ik veel geleerd en heb ik prima met het team kunnen samenwerken. Ik kijk alweer uit naar de volgende wedstrijd op het circuit van de Lausitzring, waar ik hopelijk wel het geluk aan mijn zijde heb!"

UITSLAG RACE 01 HOCKENHEIM:

01. Nicolas Hülkenberg, Josef Kaufmann Racing, 20:52.392
02. Sebastian Buemi, ADAC Berlin-B'burg, + 03.141s 06. NICK DE BRUIJN, JOSEF KAUFMANN RACING, + 16.347s

UITSLAG RACE 02 HOCKENHEIM:

01. Nicolas Hülkenberg, Josef Kaufmann Racing, 22:57.385
02. Sergio Perez Mendoza, 4Speed Media, + 04.283s -.-. NICK DE BRUIJN, JOSEF KAUFMANN RACING, DNF

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com