Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout(17 april)

TILBURG, 17 april 2005

Bierglasgooier aangehouden
SPRANG-CAPELLE Zaterdag 16 april is een 54 jarige inwoner uit Sprang-Capelle aangehouden omdat hij tijdens een ruzie in een sportkantine aan de Juffrouwsteeg te Sprang-Capelle een bierglas naar een medewerkster gooide. De vrouw werd niet geraakt. Nadat de man op het politiebureau was verhoord is hij weer naar huis gestuurd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bekeuringen bij verkeerscontroles
Bij verschillende verkeerscontroles zijn zaterdag 16 april verschillende bekeuringen uitgeschreven. In Dongen gingen op de Textielstraat 9 automobilisten voor foutparkeren op de bon. In Gilze en Rijen kregen 7 autobezitters een bekeuring voor hetzelfde feit. Dat gebeurde op de Stationsstraat en Marijkestraat. Een bekeuring werd uitgeschreven omdat de APK vervallen was.

Inbreker op heterdaad betrapt
KAATSHEUVEL Zaterdag 16 april is een 15 jarige inwoner uit Kaatsheuvel door een bewoner van een woning aan de Pieter de Hooghstraat te Kaatsheuvel betrapt toen hij in de woning wilde inbreken. Toen de dader op de vlucht sloeg werd hij door een oplettende buurtbewoner in zijn kraag gegrepen en aan de politie overgedragen. De dader is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Betrapt op rijden met drank op
WERKENDAM - Op zondag 17 april weigerde een 34 jarige automobilist uit Werkendam op de Tienhoven van de Boogaardstraat mee te werken aan een blaastest. Ook weigerde de man, die duidelijk gedronken had, op het politiebureau mee te werken aan de ademanalyse. De weigeringen, die hij uit principe deed, komen de man te staan op een fors proces-verbaal. Ook moest bij meteen zijn rijbewijs inleveren.

OOSTERHOUT - Een 18-jarige automobilist uit Oosterhout viel zondag 17 april even voor 03.00 uur op de Schapendries op omdat hij daar zonder licht reed. De blaastest die agenten van hem wilden afnemen weigerde hij, maar hij vertelde wel dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek dat bij de ademanalyse ook. De man blies 545 ug/l. Ook bleek dat hij geen rijbewijs had.

RAAMSDONKSVEER Een 39-jarige automobilist uit Breda reed zondag 17 april om 06.30 uur tegen een wegafzetting van rijkswaterstaat op de A27 onder Raamsdonskveer. De man had teveel gedronken en blies bij de ademanalyse op het pooitieburerau 455 ug/l. Met een proces-verbaal op zak en een rijverbod van 4 uur is hij met de taxi naar Breda vertrokken.

Politie onderzoekt mishandeling
OOSTERHOUT - De politie is op zoek naar de twee mannen die zondag 17 april rond 10.00 uur zonder enige aanleiding een 35-jarige man in zijn woning aan de Leijsenhoek mishandelden.
De mannen kwamen bij het slachtoffer aan de deur, belden aan en trapten en bonkten tegen de voordeur. Toen het slachtoffer deze open deed, kreeg hij meteen klappen en trappen en werd door de twee mannen naar de grond gewerkt. Even plotseling als de mannen kwamen, vertrokken ze weer. Het slachtoffer heeft zich onder
doktersbehandeling moeten stellen.

Minderjarige meisjes aangehouden voor brandstichting
RAAMSDONKSVEER Zaterdagmiddag 16 april zijn rond 16.40 uur 5 meisjes uit Raamsdonksveer, 1 van 15 en 4 van 14 jaar, aangehouden voor het maken van een vuurtje op de Reenweg. Na de melding van een gesticht brandje troffen gewaarschuwde agenten het 5-tal in de buurt aan. Op het bureau vertelden de 5 dat ze ook verantwoordelijk waren voor de containerbrandjes die vrijdagavond op het Heereplein en Boterpolderlaan waren gesticht. De politie heeft de 5 overgedragen aan de ouders, maar gaat verder met het onderzoek om te achterhalen of de meisjesgroep nog meer brandstichtingen op haar geweten heeft.

Wildplasser met vriend aangehouden
RAAMSDONKSVEER - Een 24 jarige inwoner van Raamsdonksveer is zaterdag avond aangehouden omdat hij op de Wilhelminalaan in zijn woonplaats stond te plassen. Toen agenten hem daarvoor wilden bekeuren, kon hij geen identiteitsbewijs laten zijn. Daarop is de man aangehouden waarop hij de agenten begon te beledigen. Een 26-jarige vriend en plaatsgenoot van de man liet zich niet onbetuigd en probeerde te voorkomen dat de agenten de man zouden meenemen. Daarom is ook hij aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht.
Voor de belediging is een boete opgelegd van 220,-. De vriend kreeg voor het belemmeren van het werk van de agenten een boetevoorstel van 110,- euro.

Politie onderzoekt diefstal vanaf marktparkeerplaats
OOSTERHOUT - Zaterdagmiddag 16 april, is van een parkeerplaats bij de markt op het Satrijnhof een witte dubbelassige aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen(kenteken WS-02-SV) stond vastgekoppeld aan een bestelauto, maar de onbekende dieven hebben deze losgekoppeld en zijn ermee vandoor gegaan. In de aanhangwagen lag een hoeveelheid stoffen. Op dezelfde parkeerplaats werd ook een bestelauto opengebroken en gingen de onbekende dieven er met twee dozen lederwaren vandoor. De politie onderzoekt beide zaken.

Auteur: Jan Clarijs