Netwerk


VANAVOND IN NETWERK

Onderwerp: Portret van Midas Dekkers
Uitzenddatum: Zo. 17 april 2005, 20.15u
Verslaggeving: Cees Overgaauw

Midas Dekkers

Midas Dekkers schrijft al vijfentwintig jaar een column voor Vroege Vogels, het radio- programma over natuur en milieu van de VARA. Hij maakt zich grote zorgen over het milieu, maar wil nooit zijn grote gelijk halen. In Netwerk een portret.

Vernietiging
De bioloog, schrijver en columnist voert momenteel actie tegen de geplande verlenging van de snelweg van Almere richting Schiphol. De aanleg betekent volgens hem de vernietiging van het Naardermeer, het oudste natuurgebied van Nederland.

Een klein beetje aan het denken zetten
De mensen een klein beetje aan het denken zetten, dat is wat Dekkers met zijn columns wil bereiken. In 1976 maakte hij zijn debuut op de radio, maar bekendheid bij het grote publiek verwierf hij vanaf voorjaar 1980 door zijn radio-optredens in het zondagochtendprogramma Vroege Vogels.

Typemachine
De afgelopen twintig jaar schreef Dekkers ruim vijftig boeken. Hij werkt nog altijd met een typemachine. âMensen met een computer gaan eerst schrijven en dan pas denken.â

Televisieprogramma's
Ook maakte hij verschillende televisieprogrammaâs, waaronder âMax Laadvermogenâ, âPootjesâ en âEerste druk met Midasâ. In 2002 werd Dekkers uitgeroepen tot columnist van het jaar.