Netwerk


VANAVOND IN NETWERK

Onderwerp: Wat doet een school na een familiedrama? Uitzenddatum: Zo. 17 april 2005, 20.15u

Dit weekend bracht een hoofdagent zijn drie kleine kinderen, zijn vrouw en zichzelf met zijn dienstwapen om het leven in Hilversum. Hoe vang je klasgenootjes, leerkrachten en ouders op na zoân drama? Netwerk spreekt daarover met Maurice Gloudi, directeur van de Sint Josephschool in Berghem. In die plaats werden vorig jaar drie kinderen door
hun moeder vermoord.

Hulp
De drie jongens van acht, zes en drie zaten op de Montessorischool-Zuid in Hilversum. Slachtofferhulp en medewerkers van Regionaal Opvangteam Jeugd hebben vandaag hulp geboden aan leerkrachten. Docenten hebben alle leerlingen en ouders ingelicht over het familiedrama. Morgen is er op de school voor iedere klas opvang geregeld.

Informatiesetje
De gemeente Hilversum heeft voor alle scholen uit die gemeente een informatiesetje gemaakt, waarin handreikingen staan over hoe ze kinderen kunnen informeren over het familiedrama. De informatie is via de politie verkrijgbaar.

Herdenkingsplek
De Sint Josephschool uit het Noord-Brabantse Berghem werd bijna een jaar geleden geconfronteerd met een familiedrama. Dezelfde dag dat bekend werd dat de kinderen waren vermoord, richtte de school een herdenkingsplek met fotoâs, kaarten en tekeningen in. Ouders, leerlingen en leerkrachten werden op de school opgevangen.

Angstig
Directeur Gloudi zegt dat de kinderen van zijn school angstig reageerden op de gebeurtenis. Sommige leerlingen durven nog steeds niet langs het huis van de kinderen te lopen.