Politie Midden- en West Brabant

Politie verwijdert PSV supporters uit de stad Tilburg

TILBURG, 17 april 2005

Politie verwijdert PSV supporters uit de stad Tilburg

TILBURG Voor de voetbalwedstrijd Willem II PSV, die vanmiddag om halfdrie in het Willem II stadion in Tilburg werd gespeeld, heeft de politie vanmiddag rond kwart over één op het Piusplein in Tilburg een aantal PSV-supporters uit de stad Tilburg verwijderd. Deze supporters waren buiten de geldende toegangsregeling die voor deze wedstrijd gold, naar Tilburg gekomen. Een van de supporters, een 27-jarige Eindhovense kreeg bovendien een bekeuring van 50 euro omdat ze geen geldig legitimatiebewijs bij zich had. Tijdens de wedstrijd heeft de politie in samenwerking met stewards van Willem II, vier Willem II - supporters in de vakken A en B aangehouden.

Voor de wedstrijd Willem II PSV gold een toegangsregeling, waarbij supporters of met een buscombi naar Tilburg konden komen of, wanneer zij op eigen gelegenheid kwamen, moesten zij gebruik maken van wat in vakjargon de auto-omwisselbiljet regeling wordt genoemd. Supporters van de bezoekende club kopen in hun woonplaats een parkeer omwisselbiljet en wisselen dat op een aangewezen parkeerplaats in Tilburg om tegen een toegangsbewijs voor vak D van het Willem II stadion. De PSV-supporters die de politie vanmiddag op het Piusplein werden aangetroffen waren buiten deze regeling omgekomen.

In de vakken A en B heeft de politie in samenwerking met stewards van Willem II vier Tilburgers aangehouden. Twee van hen wegens het bezigen van opruiende c.q. beledigende teksten. Bovendien werd een van hen opgepakt omdat hij met bier naar een politieman gooide. Een derde verdachte werd aangehouden in verband met de mishandeling van een Willem II steward. De vierde verdachte werd opgepakt omdat hij een aanhouding van de politie probeerde te belemmeren.

Auteur: Carel Bouman