Ingezonden persbericht


Rotterdam, 17 april 2005

Vijfde editie Motel Mozaïque een succes!

Het eerste lustrum van Motel Mozaïque was een daverend succes. Het meerkunstenfestival dat jaarlijks plaats vindt in Nighttown, de Rotterdamse Schouwburg en TENT. trok dit weekend meer bezoekers dan tijdens de voorgaande edities. Dit was met name te danken aan fantastische optredens van Antony And The Johnsons, LCD Soundsystem, Patrick Wolf en de trots van de organisatie: Nancy Sinatra.

Nancy Sinatra bewees met een zeer veelzijdige show een fenomeen van de buitencategorie te zijn. Niet alleen kwamen klassiekers en sterk nieuw materiaal voorbij, er waren ook bijzondere duetten met haar vader Frank (met behulp van wat techniek) en haar special guest Richard Hawley, en zelfs beelden van Nancy en Elvis Presley uit haar filmcarrière passeerden de revue.

Henk Tas gaf met zijn fototentoonstelling The Drifter The Dreamer - The Remix een bijzonder overzicht van popiconen uit een aantal decennia, met een wonderlijke opname van de fotograaf Ron Galella van Nancy Sinatra. "That was another person" zei Nancy toen ze werd geconfronteerd met haar jongere uitgave. Toch heeft ze haar beeld geautoriseerd door de foto op verzoek van Tas te signeren tijdens de ' Walk of Fame' sessie.

Op gebied van performance was een hoofdrol weggelegd voor de eerste coproductie van Motel Mozaïque, namelijk Jackpot Motel: a home in the neon, een video-installatie aangevuld met theatrale aspecten als live muziek en acteurs gebaseerd op het leven in de ultieme spektakelmaatschappij van Las Vegas.

Het onderscheidende karakter van Motel Mozaïque kwam op zijn mooist tot uiting in het dagprogramma met het project 'De Gidsen van Motel Mozaïque' met onder meer een tocht naar de snijzaal van het Erasmus Medisch Centrum en het jeugdsentiment van velen: Apenkooien.

En nu op naar de volgende activiteit van Motel Mozaïque: Bazar Curieux. Dit jongere broertje van Motel Mozaïque vindt plaats op 17 september 2005.