Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie



EJK atletiek in 2007 naar Nederland

(17-04-2005)

Tijdens het congres van de Europese Atletiek Associatie (EAA) op 17 april in Ljubljana (SLO) is de organisatie van de Europese kampioenschappen atletiek voor junioren (EJK) in 2007 aan Hengelo toegewezen. De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) zal de EJK 2007 in samenwerking met de Stichting FBK-Games en de gemeente Hengelo organiseren.

Er is voor Hengelo gekozen als locatie voor deze Europese kampioenschappen voor junioren omdat het volledig gerenoveerde FBK-Stadion beschikt over een complete accommodatie. Verder heeft de Stichting FBK-Games een ruime ervaring in het organiseren van internationale wedstrijden. Naast de jaarlijkse Grand Prix I wedstrijd THALES FBK-Games heeft afgelopen jaar ook de Europacup meerkamp in Hengelo plaatsgevonden. De gemeente Hengelo en de KNAU staan wederom garant voor de extra ondersteuning die nodig is bij een organisatie van dit formaat.

Een EJK dat om het jaar wordt georganiseerd kent meer dan 1.100 deelnemers uit 50 landen en behoort bij de EAA tot één van de grotere kampioenschappen. Het EJK zou moeten plaatsvinden van 19 tot en met 22 juli 2007. Met het binnenhalen van de Europese kampioenschappen voor junioren wil de KNAU de atletiek in Nederland brede onder de aandacht brengen.