Politie Zeeland


---


W-2129-2005 Zakkenrollen

Een 50-jarige Vlissinger werd zaterdag tussen 01.30 en 01.45 uur in de Walstraat in zijn woonplaats beroofd van zijn portemonnee.
Terwijl twee onbekenden hem om een vuurtje vroegen, werd door een derde man zijn portemonnee uit zijn achterzak gerold. De Vlissinger porbeerde de derde man nog vast te houden maar deze rukte zich los en de drie renden weg in de richting van het Scheldeplein. In de portemonnee zaten persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's.


W-2130-2005 Aanrijding in Middelburg

Op de kruising Stromenweg / Koudekerkseweg in Middelburg kwamen zondag om 13.45 uur twee bromfietsers met elkaar in botsing.
Een 46-jarige Middelburgse vrouw reed op haar bromfiets over het fiets/bromfietspad langs de Stromenweg en sloeg op de kruising rechtsaf. Zij hield niet voldoende rechts en er ontstond een aanrijding met een 35-jarige plaatsgenoot, die met zijn bromfiets op dat moment van rechts de kruising naderde. De vrouw kwam ten val en raakte gewond aan hand en knie. Een 35-jarige medepassagiere van de 35-jarige bromfietser raakte met haar voer beklemd. De twee vrouwen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


W-2131-2005 Aanrijding in Vlissingen

Op de kruising Bonedijkestraat / Schuitvaartgracht in Vlissingen ontstond zondag om 13.40 uur een aanrijding.
Een 23-jarige Vlissingse automobilist reed over de Bonedijkestraat, komende uit de richting van de President Rooseveltlaan. Ter hoogte van de Schuitvaartgracht keerde de man zijn voertuig en liet hierbij een achteropkomende 19-jarige Vlissingse bromfietser, niet voorgaan. De bromfietser en een 17-jarige passagier, eveneens uit Vlissingen, liepen allebei beenletsel op en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De auto raakte beschadigd, de bromfiets werd geheel vernield.


O-2132-2005 Fietser ten val

Op de Sinoutskerkseweg in 's-Heer Hendrikskinderen kwam zondag om 12.40 uur een fietser uit Goes (leeftijd onbekend) ten val.
Hij was met een groep aan het fietsen en sloeg met twee andere fietser vanaf de Noordhoekweg de Sinoutskerkseweg in. De fietser reed dicht achter de andere twee en raakte met zijn voorwiel een van de achterwielen voor hem. Hierdoor raakte hij de controle over zijn fiets kwijt en viel. De man liep een achterhoofdwond op en is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht.


O-2133-2005 Vermiste duiker nog niet gevonden

De 19-jarige duiker uit Leuven, die tijdens het duiken bij Gorishoek, Scherpenisse in de problemen raakte en sinds zaterdag 15.15 uur wordt vermist is nog niet gevonden.
Maandagochtend om 08.00 uur zal door de waterpolitie opnieuw gezocht worden met een boot met een sonar aan boord. Dit is een apparaat wat oneffenheden op grote diepte kan traceren.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland