Politie Zeeland


---


W-2134-2005 Vlissingers lastiggevallen

Twee Vlissingers van 15 en 16 jaar werden zondag tussen 02.00 en 03.00 uur door vier onbekenden zonder aanleiding lastiggevallen, geslagen en geduwd.
Zij fietsten vanaf Zoutelande naar Vlissingen en werden door de vier achtervolgd en geduwd. Ook kregen ze allebei een vuistslag in het gezicht. Van de fiets van de een werd de koplamp afgetrapt van de andere fiets lieten de vier een band leeglopen.
De twee Vlissingers hebben aangifte gedaan van mishandeling.


W-2135-2005 Mishandeling

Zondag tussen 01.30 en 01.45 uur werd een 22-jarige inwoner van de gemeente Veere op het Dorpsplein in Koudekerke door een 21-jarige Vlissinger, die in het gezelschap was van enkele andere personen, diverse malen in het gezicht geslagen.
De 21-jarige bleek in het bezit van een mes en tijdens de vechtpartij tussen beide mannen is hiermee langs de arm van de 22-jarige geschampt. Dit gebeurde na een vechtpartij eerder die avond in een horecabedrijf op het Dorpsplein, waarbij de 22-jarige echter niet betrokken was. Naar aanleiding van deze vechtpartij werden omstreeks 02.45 uur in een woning in de Breewaterstraat in Vlissingen 7 mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Het betreffen drie Middelburgers van 13, 14 en 18 jaar en vier Vlissingers in de leeftijd van 21 en 22 jaar. Zes van hen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. De 21-jarige Vlissinger, die eerder die avond de 22-jarige man mishandelde is nog ingesloten. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.


W-2136-2005 Aanrijding in Middelburg

Op de kruising Seisdam / Seisstraat / Herengracht in Middelburg vond zondag om 19.45 uur een aanrijding plaats.
Een 16-jarige Vlissingse bromfietser reed over de Seisdam, komende uit de richting van Achter de Houttuinen. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan een voor hem van links komende 16-jarige bromfietsster uit de gemeente Veere. Bij de aanrijding raakten beide bromfietsen beschadigd. Toen de politie de bromfiets van de Vlissinger voor controle wilde meenemen naar het bureau, weigerde deze hieraan te voldoen en haalde de sleutels uit het contactslot. Hierop werd hij aangehouden en met bromfiets naar het bureau vervoerd waar bleek dat de brommer inderdaad teveel vermogen had. De 16-jarige werd na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.


O-2137-2005 Verkeerscontrole

Zondag werden op de A58 bij Rilland, de Kanaalweg in Hansweert en de Gortzakweg en de Ten Ankerweg in Tholen verkeerscontroles gehouden.
Er werden de volgende bekeuringen uitgeschreven:
2x voor het niet dragen van de gordel
1x voor een onleesbare kentekenplaat
1x voor het niet voeren van de juiste kentekenplaat aanhangwagen
1x voor het niet gebruiken van de rijbaan motorvoertuig
1x voor het overschrijden van de snelheid met 28 km/h.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland