Gemeente Almere

Maarten Manson voor Collectie Almere

Op 20 april presenteert Museum De Paviljoens nieuwe aankopen van Maarten Manson voor De Collectie Almere. De presentatie vindt plaats in het Stadhuis van Almere om 16.30 - 17.30 uur bij de omloop van de raadzaal.

De Almeerse kunstenaar Maarten Manson realiseerde vanaf begin jaren tachtig een viertal sculpturen, die verspreid staan door de stad Almere. Manson neemt met zijn abstract geometrische beelden een belangrijke plaats in de geschiedenis van de kunst in de publieke ruimte van Almere. Met de nieuwe aankopen, waaronder 6 werken op papier uit 1968, geeft De Collectie Almere nu ook inzicht in zijn voorafgaande werk: tekeningen en zeefdrukken waarmee Manson eind jaren zestig debuteerde en nationale bekendheid verwierf te midden van tijdgenoten als Ad Dekkers.

Naar aanleiding van dit nieuwe werk in de Collectie Almere brengt Museum De Paviljoens een nieuwe verzamelkaart uit. De kaart toont het werk van Manson in de openbare ruimte van Almere en geeft uitleg over zijn werk. Bij het Museum en in het Stadhuis van Almere is de kaart verkrijgbaar.

's Avonds geeft de filosoof Constantin Karmanov om 20.00 uur een lezing in Cultureel Centrum Corrosia in Almere Haven. Karmanov is een belangrijke inspirator met betrekking tot de filosofische ideeën van Maarten Manson. De lezing heeft als onderwerp 'het raadsel van het bewustzijn'. De lezing is vrij toegankelijk, reserveren is gewenst op t. 036-5215929.