Gemeente Den Haag

april 2005
Hopla-campagne brengt kinderen in beweging (18 april)

Woensdag 20 april 2005 geeft wethouder Klijnsma van Volksgezondheid letterlijk het startschot voor de Campagne Hopla! in stadsdeel Escamp. Dit doet ze samen met kinderen uit de wijk. De campagne wijst ouders van kinderen tussen 0-6 jaar op het belang van gezonde voeding en voldoende beweging.

In Den Haag zijn 15000 kinderen te dik en 5000 kinderen heel erg dik. In bepaalde Haagse wijken zijn er opvallend meer kinderen met overgewicht. De Campagne HOPLA! hopt daarom de komende twee jaar door de zes actiewijken van het actieprogramma 'Gezondheidsachterstand moet wijken'. Het tegengaan van overgewicht door gezonde voeding en beweging is een belangrijk doel van dit actieprogramma.

HOPLA! begint in stadsdeel Escamp. Alle kinderen tot zes jaar krijgen een HOPLA!strippenkaart waarmee ze gratis kunnen sporten en bewegen in de wijk. Op de strippenkaart staat bijvoorbeeld een gratis les peutergym, kleuterrugby en babyzwemmen. Voor ouders wordt een themabijeenkomst georganiseerd over voeding en beweging. Iedere woensdag staat de mobiele speelbus 's ochtends en 's middags op een andere speelplek in Escamp.

Op 20 april kunnen kinderen tot 12 jaar vanaf 13.30 uur meedoen aan de sport- en spelmiddag op het speelterrein Hengelolaanpark. De Stichting MOOI-Escamp begeleidt deze middag. Meer informatie over alle activiteiten van HOPLA staat op de website www.denhaag.nl/hopla