Gemeente Almere

Missie uit Amsterdamse regio bezocht Zuid-Korea en China

Een delegatie uit de Amsterdamse regio, waaronder de Almeerse wethouder Halbesma van Economische zaken en ICT, heeft de afgelopen week een werkbezoek gebracht aan Zuid-Korea en China. De delegatie heeft tijdens het bezoek de Amsterdamse regio, waar Almere deel van uitmaakt, gepromoot als vestigingsplaats voor Koreaanse en Chinese bedrijven en bestaande contacten aangehaald.

De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van regiogemeenten en uit vertegenwoordigers vanuit het zakenleven. Naast wethouder Halbesma namen ook de wethouders Economische zaken van Amsterdam, Amstelveen en Haarlemmermeer deel aan het werkbezoek.

Het hoofdaccent van de reis lag op Zuid-Korea. Dit vanwege het toegenomen belang van Zuid-Korea als directe investeerder in de Amsterdamse regio. Daar bracht de delegatie een bezoek aan LG Electronics, die haar Europese hoofdkantoor in Almere heeft gevestigd, en aan Samsung, die een samenwerkingsovereenkomst heeft met de gemeente Almere op het gebied van breedbanddiensten en domotica.

In Seoul heeft de delegatie de nieuwe façade van de Galleria Department Store, een prestigieus modewarenhuis, bekeken. Deze kleurrijke gevel is voorzien van een speciaal lichtontwerp dat is geïnspireerd door het ontwerp van de gevel van het Almeerse kantorengebouw La Defense. In de Zuid Koreaanse hoofdstad heeft wethouder Halbesma tevens een Almeerse ondernemer ontmoet die daar een café en restaurant exploiteert.

De Nederlandse delegatie is niet onopgemerkt gebleven: de Koreaanse media heeft uitgebreid aandacht besteed aan het werkbezoek.

In China heeft de delegatie bezoeken aan bedrijven en bestuurders gebracht. Voor Almere was daarbij onder andere de reis met de zweeftrein interessant. De zweeftrein zal in de toekomst mogelijk een snelle verbinding gaan vormen tussen Amsterdam, Flevoland en Groningen.