Politie Zuid-Holland-Zuid

20/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

20-04-2005 - Persberichten District I

VIER MANNEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Vier mannen van 34, 37, 39 en 72 jaar (de 34-jarige uit Hendrik-Ido-Ambacht, de overigen uit Zwijndrecht) zijn respectievelijk op 16, 19, 14 en 13 april op het politiebureau aan de Nassauweg aangehouden. Allen meldden zich daar vrijwillig. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het in bedrijf hebben van een hennepkwekerij aan de Molenvliet in Zwijndrecht. Deze werd op 12 april door de Politie Zuid-Holland-Zuid ontmanteld, waarbij een kleine 1000 plantjes werden inbeslaggenomen en vernietigd. De Tactische en Technische Recherche zijn direct een onderzoek gestart. De 37-jarige is in verzekering gesteld, de overigen zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft op 20 april een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 20 maart een gestolen bromfiets te willen verkopen aan een 18-jarige plaatsgenoot. Toen de laatste op die datum een proefrit maakte, werd hij bij een controle door agenten staandegehouden. Toen bleek dat de bromfiets gestolen was, werd de 18-jarige op de Sisarijs of Sarisgang aangehouden. Verder onderzoek leidde naar de verkoper die op de Jacob Catsstraat werd aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten.

MISHANDELING LEIDT TOT AANHOUDING
DORDRECHT Een 16-jarige jongen uit Dordrecht is op 19 april op het politiebureau aan het Vogelplein aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig. De jongen zou op 2 april op een voetbalveld aan de Nieuwe Noordpolderweg in Dordrecht een 15-jarige jongen uit Dordrecht hebben geslagen en geschopt. Deze liep daardoor een bloedneus en kneuzingen in het gezicht en nek op en moest zich daarvoor in het ziekenhuis laten behandelen. De twee zouden ruzie om een voetbal hebben gehad. De 16-jarige is in verzekering gesteld. Ook is hij niet meer bij de voetbalclub welkom.

DRUGS
DORDRECHT Vier mannen van 50, 45, 35 en 31 jaar, allen uit Dordrecht, zijn op 19 april op de Cort van der Lindenstraat, Nolensweg, Thorbeckeweg en Kappeijne van de Copelloweg aangehouden. Ze worden allen verdacht van bezit, gebruik en/of handel in (hard)drugs. Bij de 31-jarige is een aantal zakjes cocaïne en heroïne in beslaggenomen. Hij is in verzekering gesteld.

CONFLICT OVER GEISER
ZWIJNDRECHT Een 55-jarige man uit Zwijndrecht is op 19 april op de Langeweg aangehouden. Hij zou eerder op de dag een monteur van een energiebedrijf in zijn gezicht hebben geslagen. De monteur kwam, op verzoek van de verdachte, een geiser bij hem weghalen. De afspraak was gemaakt dat de klant de geiser zelf zou demonteren, zodat de monteur deze bij aankomst meteen kon meenemen. Toen de geiser niet gedemonteerd bleek en de monteur onverrichterzake wilde vertrekken, werd de klant boos en gaf hij klappen van de klant.

ALCOHOL
DORDRECHT Een 35-jarige man uit Soest is op 19 april op de Abraham Kuyperweg aangehouden. Hij had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van een uur. Op de S.M. Hugo van Gijnweg werd een 47-jarige man uit Dordrecht op zijn snorfiets aangehouden. Ook hij had teveel gedronken. Zijn bromfiets bleek niet verzekerd, dus die mocht op het politiebureau achterblijven.

VRACHTWAGENDIEF AANGEHOUDEN
ZEVENBERGSCHENHOEK Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 20 april op de autosnelweg A16 ter hoogte van Zevenbergschenhoek een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij reed in een vrachtwagen die eerder die nacht op de Lindtsedijk in Zwijndrecht gestolen was. Agenten gingen direct ter plaatse en kregen de vrachtwagen op de snelweg in zicht. De verdachte is ingesloten.

WONINGINBRAAK
DORDRECHT Bij een inbraak in een woning aan de Patersweg is op 19 april een fors geldbedrag (enkele duizenden euros) buitgemaakt. Onbekenden forceerden in de middag, toen de bewoner net even 10 minuten weg was, een deur en doorzochten diverse kamers. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.