Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 april 2005

Winkeldiefstal

Verdachte aangehouden

Enschede

Op dinsdag 19 april vond omstreeks 11.00 uur een winkeldiefstal plaats aan de Fazantstraat in Enschede. Een man had daar 12 blikken bier weggenomen en wilde de winkel verlaten zonder af te rekenen. Medewerkers spraken de man daar op aan en schakelden de politie in. De politie hield de verdachte, een 39-jarige Enschedeër aan. De 12 blikken bier werden teruggegeven aan het winkelpersoneel. De verdachte werd in verzekering gesteld en opgesloten. (05-047785)

Tanken zonder betalen

Aangehouden verdachte bleek tevens onder invloed van alcohol

Enschede

Op dinsdag 19 april werd omstreeks 18.20 uur bij een benzinestation aan de Buurserstraat in Enschede getankt voor 75 euro door een automobilist. Daarna reed de man zonder betalen met hoge snelheid weg. Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de politie de auto opsporen. Zij troffen de verdachte rijdend op de Ribbelerbrinkstraat aan. Deze probeerde eerst nog aan een aanhouding te ontkomen en ging er tussenuit. Het lukte de politie de verdachte op de Irisstraat te laten stoppen. De verdachte, een 27-jarige Enschedeër werd hierop aangehouden. De politie constateerde tevens alcoholgebruik bij de verdachte. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,22 o/oo. Hiervoor wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon de verdachte met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (05-048025)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen een vrachtauto en een fietser waarbij de fietser gewond raakt

Enschede

Op dinsdag 19 april vond omstreeks 12.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Euregioweg met de Lenteweg in Enschede tussen een vrachtauto en een fietser. De vrachtauto, bestuurd door een 59-jarige man uit Spanbroek, reed vanuit de Lenteweg genoemde kruising op. Hij verleende op vermeld kruispunt geen voorrang aan de voor hem van links komende 70-jarige Enschedeër op zijn fiets. De fietser reed over het fietspad van de Euregioweg. Bij de aanrijding die volgde raakte de fietser gewond. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (05-047851)

Veroorzaker aanrijding rijdt door

Scooterrijder gewond na aanrijding door auto

Enschede

Op dinsdag 19 april vond omstreeks 19.10 uur een aanrijding plaats op de Wethouder Elhorststraat in Enschede tussen een auto en een scooterrijder. De scooterrijder, een 17-jarige Enschedeër werd van achteren aangereden door de auto. Hij kwam daarbij te vallen en raakte gewond aan zijn arm. Ook liep zijn scooter schade op. De veroorzaker reed na de aanrijding door. Volgens de 17-jarige betrof het een zwarte Volkswagen Golf. De politie stelt een nader onderzoek i. Zij vraagt hierbij de hulp van getuigen, die telefonisch contact op kunnen nemen met nummer 0900-8844. (05-048030)

Diefstal Suzuki Alto's opgelost

Aangehouden verdachte bekent diefstal meerdere auto's

Enschede

Uit het onderzoek na de aanhouding van een 20-jarige Enschedese verdachte, die zondagochtend 17 april slapend werd aangetroffen in een gestolen auto op de Olympialaan in Enschede zijn meerdere autodiefstallen aan het licht gekomen. De verdachte heeft inmiddels meerdere diefstallen bekend. Hij verklaarde de afgelopen tijd debet te zijn geweest aan de diefstal van 6 of 7 Suzuki Alto's en een Fiat Uno. De diefstallen werden voornamelijk gepleegd in de Zuid- en Westwijken van Enschede. De verdachte verklaarde de auto's voornamelijk te stelen om in te kunnen slapen. Na de diefstal werden de auto's dan ook meestal een tot enkele dagen later elders aangetroffen. Bij de aanhouding van de verdachte trof de politie in de auto een rugzak aan, waarin een van diefstal afkomstige autoradio zat. De verdachte bekende tevens deze radio te hebben weggenomen uit een eerder gestolen Suzuki Alto.

De politie heeft de verdachte in verzekering gesteld en opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. De verdachte zal worden voorgeleid bij justitie in Almelo. Tevens bleek dat de verdachte nog een totaal van 2445 euro aan boetes had openstaan. (05-046924)

Noot van de redactie: zie voor het eerder uitgebrachte persbericht onderstaand cursief weergegeven:

Diefstal auto

Dief wordt in auto aangetroffen en aangehouden

Enschede

Op zondag 17 april omstreeks 08.00 uur zien surveillerende agenten een auto staan op het parkeerterrein van een squashvereniging aan de Olympialaan te Enschede. Op de achterbank lag een 20 jarige Enschedeër te slapen. De man gaf aan de auto te hebben geleend van een vriend. Uit nader onderzoek bleek de auto eigendom van een 61 jarige Enschedeër, die in de veronderstelling verkeerde dat zijn auto nog voor de woning zou staan aan de Gerststraat. De verdachte is aangehouden en de auto is weer terug naar de rechtmatige eigenaar. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt. De man is in verzekering gesteld en nader onderzoek volgt. (05-046924)

Diefstal op heterdaad

Politieman in burger houdt verdachte diefstal fiets aan

Enschede

Op dinsdag 19 april liep een politieman in burger omstreeks 19.45 uur op het HJ van Heekplein in Enschede. Hij was er toevallig getuige van dat een man bezig was een fiets te stelen. De verdachte, een 38-jarige Enschedeër, had al een voorwiel uit een fiets gehaald en wilde er mee weglopen. De politieman hield de man daarop aan. De verdachte betreft een bekende veelpleger en werd onmiddellijk in verzekering gesteld en opgesloten. (05-048043)

Hennepkwekerij geruimd

Politie treft hennepkwekerij aan en houdt verdachte aan

Haaksbergen

Op dinsdag 19 april stelt de politie een onderzoek in naar een hennepkwekerij in een woning aan de Bartokstraat in Haaksbergen. Op de zolderverdieping trof zij een in werking zijnde kwekerij aan met 235 wietplanten. De kwekerij is geruimd en de planten alsmede apparatuur zijn vernietigd. Tevens bleek dat de stroom illegaal was afgenomen. Het energiebedrijf zal hiervan aangifte doen. De bewoner, een 29-jarige man werd aangehouden. Hij kon na verhoor met een dagvaarding het bureau verlaten. (05-032286)

Lokaalvredebreuk

Verdachte aangehouden

Enschede

Op dinsdag 19 april werd omstreeks 14.00 uur de komst van de politie gevraagd bij een winkel aan de Klanderij in Enschede. Daar bevond zich een man die een lokaalverbod had voor de winkel en desondanks toch de winkel was binnen gegaan, voor de zoveelste keer. De politie hield de verdachte, een 40-jarige Enschedeër aan. Na verhoor kreeg de verdachte een dagvaarding uitgereikt. Vervolgens werd hij opgesloten vanwege een openstaande hechtenis van twee weken. (05-047877)

Diefstal bronzen beelden

Diefstal beelden uit tuin

Enschede

Tussen zondag 17 april om 19.00 uur en maandagochtend 18 april 08.00 uur werden uit een tuin aan de Reelaan in Enschede twee kunstwerken gestolen. Het betreffen twee bronzen beelden voorstellende een bronzen pijp met daarop een groenkleurige glazen schaal, de hoogte van het kunstwerk is ongeveer 1.50m, de waarde 2500 euro. Het twee werk betreft een bronzen beeld van twee mensen die omlaag kijken, ongeveer 60 cm hoog, waarde 3750 euro. (05-047191)

Noot redactie: foto van beide kunstwerken is als aparte bijlage bijgevoegd.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --