Persberichten woensdag 20 april

's-Hertogenbosch 20-04-2005

WEDEROM VERDACHTEN VOETBALRELLEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- Dinsdag- en woensdagochtend zijn in hun woningen in s-Hertogenbosch drie mannen (19, 21 en 30 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen die uitbraken na de voetbalwedstrijd FC Den Bosch Roda JC op 18 maart j.l. De verdachten zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld. In totaal zijn reeds acht verdachten aangehouden. De politie zet het onderzoek voort. Meerdere aanhoudingen zullen volgen.

BEROVERS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- Dinsdagavond kreeg de politie de melding dat op de Bordeslaan zojuist twee 17 jarige jongens uit Sint Michielsgestel waren beroofd van hun GSM. Twee verdachten hielden de jongemannen staande en bedreigden hen met een schroevendraaier. Zij gingen er vervolgens per fiets met twee mobiele telefoons vandoor. Met behulp van signalementen kon enkele minuten later op de Rijzertlaan een 16 jarige jongen uit Rosmalen en een 17 jarige Bosschenaar worden aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- Dinsdagavond is in een winkel aan de Balkweg een 27 jarige man uit Rosmalen aangehouden. De man had voor ruim 43 euro aan artikelen weggenomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er is proces-verbaal opgemaakt.

OPENBAAR DRONKENSCHAP

s-Hertogenbosch- Woensdagochtend kreeg de politie de melding dat in de Berewoutstraat een man helemaal aan het doordraaien was. De 38 jarige Bosschenaar verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en kon zich tevens op verzoek van de agenten niet legitimeren. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Beugen - Op de kruising Boxmeerseweg en Lange Heggen te Beugen heeft gisteren, omstreeks 16.15 uur, een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een trekker met oplegger en een fietster. De 50-jarige bestuurder van de trekker reed vanaf de Lange Heggen de kruising op en kwam uit de richting van de Provincialeweg. De 50-jarige fietster uit Oeffelt reed op de Boxmeerseweg en kwam uit de richting van Boxmeer. Toen beiden de kruising opreden, verleende de bestuurder van de trekker geen voorrang aan de fietster, waarna ze met elkaar in botsing kwamen. De fiets van de vrouw kwam onder de trekker terecht. De vrouw raakte bij de val licht gewond. Ze werd met een hoofdwond en lichte hersenschudding overgebracht naar het Maasziekenhuis, maar mocht daarna weer naar huis.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Boxmeer - De politie heeft vannacht, omstreeks 04.00 uur een 38-jarige man uit Boxmeer aangehouden. De man reed met zijn auto over de Karel Doormanstraat, toen de politie hem controleerde. De man onderging een blaastest en blies bijna twee keer te veel dan is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 4 uur.

MAN AANGEHOUDEN VOOR OPZETHELING

Oss - De politie heeft dinsdagmiddag, omstreeks 14.15 uur een 24-jarige man uit Oss aangehouden in zijn woning. De man wordt ervan verdacht te helen. Bij de doorzoeking vond de politie in de woning van de verdachte ongeveer 35 dozen met daarin gloednieuwe vijverpompen met filter. Deze zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal en werden door de politie in beslag genomen. Na verhoor werd de verdachte in verzekering gesteld.

MAN AANGEHOUDEN VOOR OPLICHTING

Uden - De politie heeft gisterenmiddag een 32-jarige man uit Wijchen aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichting. De verdachte heeft onder valse voorwendselen diverse bedrijven in de gemeente Landerd bewogen tot afgifte van goederen, zoals verf-en bouwmaterialen, kerststukjes, kado-artikelen en rouwkaarten. Tevens moet de verdachte nog een schadevergoeding betalen van bijna 100.000 euro. Betaalt hij niet dan zal hij 467 dagen moeten zitten. De schadevergoeding komt daarmee niet te vervallen. De verdachte is in verzekering gesteld.

ZWERVER AANGEHOUDEN DIE OVERLAST VEROORZAAKTE

Veghel - In het centrum van Veghel heeft de politie dinsdagochtend een zwerver aangehouden, die voorbijgangers lastig viel en bedelde. De zwerver kon zich niet legitimeren toen de politie hem daarnaar vroeg en gaf een valse naam op, waarna hij werd aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingendienst. De zwerver is in verzekering gesteld.

BROMFIETSCONTROLE

Oss - Dinsdagmiddag heeft de politie op de Hescheweg in Oss een bromfietscontrole gehouden. Van de 30 bromfietsers die de politie controleerde, werden er 20 bekeurd voor het rijden met een te groot vermogen, zonder helm, zonder bromfietscertificaat en voor het rijden met onjuist verzekeringsplaatje.

GESTOLEN GOEDEREN

Schijndel- Woensdagochtend is in zijn woning in Schijndel een 33 jarige man aangehouden. De politie trof in zijn woning diverse goederen die van diefstal afkomstig zijn. Diverse autoapparaten zijn inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en inverzekering gesteld.

GEWONDE BIJ VERKEERSONGEVAL

Veghel- Woensdagochtend is bij een verkeersongeval op de N265 ter hoogte van Veghel een 66 jarige automobilist uit deze plaats gewond geraakt. De man werd net na de verkeerslichten ingehaald door een 26 jarige automobilist uit Schijndel. De man uit Veghel moest bij deze inhaalmanoeuvre naar rechts uitwijken en kwam tegen een boom tot stilstand. De automobilist uit Schijndel is doorgereden in de richting van Eerde. Het slachtoffer is met letsel aan zijn nek en rug per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 26 jarige automobilist is korte tijd later op het politiebureau in Veghel aangehouden en verhoord.